Grootebroekers lopen honderd kilometer hard voor stichting Warchild

Sport
De heren zijn klaar om de honderd kilometer te halen!
De heren zijn klaar om de honderd kilometer te halen! (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Viktor en Richard uit Grootebroek gaan woensdag 13 maart honderd kilometer hardlopen aan de Zuid-Portugese kust. Ze proberen hiermee aandacht te vragen en geld in te zamelen voor stichting Warchild. Die stichting zorgt er daadkrachtig voor dat kinderen ‘s-ochtends kunnen opstaan zoals kinderen horen op te staan. Zoals gelukkig de kinderen van Viktor en Richard kunnen opstaan. Zorgeloos, met zin in een nieuwe dag, lekker spelen en de wereld ontdekken.

Ze lopen die honderd kilometer als onderdeel van de langste estafetteloop ooit. Op initiatief van een tweetal Belgen lopen hardlopers in estafettevorm de complete kustlijn van Europa. Iedere dag opnieuw een etappe van 100 km. Hierbij wordt zoveel mogelijk de natuurlijke kustlijn van Europa gevolgd. Iedere dag start een nieuw team. Een estafette om aan te tonen dat een schijnbaar onmogelijke opdracht uitgevoerd kan worden. Stap voor stap, dag voor dag, land voor land. Gezamenlijk wordt de kustlijn van Europa bedwongen. En in het geval van Viktor en Richard ook om aan te tonen dat elk kind het verdiend om kind te zijn. 

Estafetteloop

De afgelopen maanden hebben zij in wisselende weersomstandigheden honderden kilometers gemaakt in West-Friesland en de rest van Nederland. Op 13 maart starten ze om 07:00 in de ochtend op het strand van Portimão om vele uren later in het honderd kilometer verderop gelegen Faro te eindigen. Wil je meer weten over de estafetteloop? Kijk op www.followthecoast.com. Ga voor meer informatie over Stichting Warchild naar de website: www.warchild.nl en nieuwsgierig naar de afloop van het hardloopavontuur van Viktor en Richard? Beluister dan de Koerage Podcast.

Doneren

Alle donaties gaan direct naar stichting Warchild. Wil je Viktor en Richard steunen in hun hardloopavontuur? Ga dan naar www.actie.voorwarchild.nl/teams/follow-the-coast-etappe-87 of scan de bijbehorende QR-code om te doneren.


Scan de QR-code en doneer direct! - (Foto: aangeleverd)