Landelijke Sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Orion

Uitgaan
Kom naar de Landelijke Sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Orion.
Kom naar de Landelijke Sterrenkijkdagen bij Volkssterrenwacht Orion. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL - Tijdens de jaarlijkse landelijke sterrenkijkdagen, die plaatsvinden in het weekend van 15 tot en met 17 maart 2024, is bij Volkssterrenwacht Orion publiek van harte welkom.

Tijdens je bezoek aan Volkssterrenwacht Orion zijn er doorlopend korte voorstellingen in het planetarium, is het mogelijk om planeten zoals de maan en Jupiter te bewonderen door één van de megatelescopen of kijk door een speciale zonnetelescoop naar onze dichtstbijzijnde ster, ook kun je kijken naar de zon en naar zonnevlammen en zonnevlekken.

Genoeg te beleven

Krijg uitleg over sterren en sterrenbeelden vanaf het dakterras, waar ook telescopen staan om doorheen te kijken naar de planeten, neveles zoals de Orionnevel en sterrenhopen zoals de Pleiaden. Met je smartphone of camera door de telescoop heen de maan fotograferen. Ook krijg je uitleg en laatste informatie over o.a. de James Webb en het marsproject.

Sterrenwachten

Tijdens deze Landelijke Sterrenkijkdagen zijn voor publiek op meerdere plekken in Nederland sterrenwachten open om door een telescoop te kijken; meer info op www.knvws.nl en www.sterrenkijkdagen.nl. Het is het langstlopende landelijke sterrenkundige publieksevenement van ons land waarbij alles draait om het ontdekken en beleven van de sterrenhemel boven Nederland.

Informatie

De openingstijden van Orion zijn als volgt; zaterdag 16 maart van 19.00 tot 22.00 uur en zondag 17 maart van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ga voor meer informatie naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl.