Toneelvereniging Euripides op de planken

Uitgaan
Toneelvereniging Euripides speelt ‘Geluk in duizend stukken' in Grootebroek.
Toneelvereniging Euripides speelt ‘Geluk in duizend stukken' in Grootebroek. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK - Toneelvereniging Euripides speelt voor u een klucht ‘Geluk in duizend stukken’ geschreven door Eric van der Ploeg. Dit toneelstuk wordt zaterdag 16 en 23 maart om 20.00 uur en zondagmiddag 17 maart om 14.00 uur opgevoerd in Dorpshuis De Stek, Op den Hoef 36 in Grootebroek.

Als het noodlijdende museum van Jacob van Dam van de steenrijke Barones van Heerscharen en Oldenbroeck een kostbaar kunstwerk genaamd ‘De Zonderling’ vijf jaar lang kosteloos mag tentoonstellen, lijken de financieel krappe dagen eindelijk voorbij. Van Dam besluit om de onthulling van het kunstwerk te combineren met de feestelijke heropening van de grote zaal. Joost, de museum suppoost, heeft de taak om alles in goede banen te leiden, echter beschadigt het kunstwerk doordat Marga, de kantinedame, er per ongeluk een stuk afbreekt. Maar wat is dat afgebroken stuk eigenlijk? Joost probeert eigenhandig het kunstwerk te repareren en tot overmaat van ramp komt de Barones al vroeg in de middag even een kijkje nemen. Als dan ook nog een ongenode gast en de moeder van Van Dam veel te vroeg ten tonele verschijnen, lijkt de zaak niet meer te reden…… Of toch wel? Het toneel is verdeeld in twee delen door middel van een fictieve wand.

Informatie

Tickets voor het stuk zijn 7,- euro en verkrijgbaar bij Dorpshuis De Stek en RaRa baby of stuur een mailtje naar euripidesgrootebroek@gmail.com. Je kunt ook kaarten aan de deur aanschaffen voor 8,- euro.