Astrid Kersseboom spreekt op 4 mei

Nieuws
Astrid Kersseboom zal bij het oorlogsmonument op het Verploegh Chasseplein een herdenkingstoespraak houden.,
Astrid Kersseboom zal bij het oorlogsmonument op het Verploegh Chasseplein een herdenkingstoespraak houden., (Foto: UWM/PS)

Astrid Kersseboom houdt op 4 mei bij de dodenherdenking op het Verploegh Chasseplein een toespraak. Zij is een geboren Vlaardingse en was meteen enthousiast, toen voorzitter Paul van Meurs, van de Stichting Nationale Gedenkdagen, haar vroeg een herdenkingstoespraak te houden in haar geboortestad.

Door Peter Spek

Astrid Kersseboom heeft een behoorlijke staat van dienst in het nationale medialand. “Zij is haar carrière begonnen bij Omroep Brabant. Daarna was zij nieuwslezeres bij de publieke omroep en vanaf 2001 presenteerde zij Studio Sport en de Sportjournaals op televisie. Daarnaast viel zij in bij het NOS Journaal. In 2004 maakte Astrid Kersseboom de definitieve overstap naar het NOS Journaal,” zegt Paul van Meurs. “Daarnaast presenteerde Astrid Kersseboom in 2006 en 2008 het jaaroverzicht van het NOS Journaal en deed zij verschillende verkiezingsuitzendingen. Astrid Kersseboom verzorgde veel uitzendingen over het Koninklijk Huis en deed verslag van de bezoeken die de Koninklijke familie de afgelopen jaren bracht aan diverse steden op Koningsdag en deed op 30 april 2013 verslag van de inhuldiging van koning Willem Alexander. Vorig jaar is Astrid Kersseboom overgestapt naar de radio waar zij in de ochtend het Radio 1 Journaal presenteert.” Na de plechtigheid op het Verploegh Chasseplein is er in de Windwijzer een voorstelling van de De Poppenspeler van Warschau, een muzikale vertelvoorstelling over moed en overlevingskunst, gespeeld door Gottfrid van Eck, Tessa Zoutendijk en Juul Beerda. Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert de joodse tiener Mika Hernsteyn te overleven in de getto van Warschau, vindt in een oude jas van opa enkele handpoppen en deze bieden daarmee troost en hoop.