Vlaardingse Kriskraskroegentocht ten behoeve van de Alpe d’HuZes

Nieuws
Junior Flynn en Vicci van der Bie hebben de handen ineen geslagen. De een fietst de Alpe d'HuZes. De ander helpt met de Vlaardingse horeca met het vullen van de sponsorpot (Foto: RWM).
Junior Flynn en Vicci van der Bie hebben de handen ineen geslagen. De een fietst de Alpe d'HuZes. De ander helpt met de Vlaardingse horeca met het vullen van de sponsorpot (Foto: RWM). (Foto: )

De Vlaardingse horeca maakt woensdag 8 mei een stevige vuist tegen kanker en steunt daarmee Team Van der Bie, die in juni met een legioen andere Nederlanders de flanken van de Nederlandse berg Alpe Huzes te lijf gaat. Om de sponsorpot te vullen is er een Kris-Kras-Kroegentocht.

Het initiatief komt van Vicci van der Bie, die van dichtbij meemaakte hoe confronterend het is om de diagnose kanker re krijgen. “Mijn vader. Het zette ons leven volledig op zijn kop. Een spannende tijd”, beschrijft ze de schrik. Hoewel de dreiging weg is en de ziekte overwonnen en ze samen de Alpe d’HuZes gaan rijden (”en mijn moeder gaat lopen”) bleef naast de opluchting het gevoel, dat er zoveel anderen zijn, die ook die vreselijke diagnose krijgen. “Daar willen we iets aan doen en de strijd tegen kanker steunen”.

Dat gebeurt op de Alpe d’Huez. Met vooraf op 8 mei de Kris-Kras-Kroegentocht. Daarvoor kreeg ze steun van horeca-ondernemer Junior Flynn, die zijn collega’s mobiliseerde en Happy Hours Vlaardingen op de kaart zette. “Het is geweldig, dat de horeca zo spontaan heeft ingehaakt”, reageert Vicci van der Bie. “De tocht heeft heel veel leuke reacties opgeleverd. Er hebben zich al zeker honderd deelnemers gemeld. Maar er kunnen er nog meer bij.” Het doel is om de sponsorpot te vullen met 10.000 euro. Men kan zich aanmelden via www.happyhoursvlaardingen.nl en doneert dan 25 euro. De route voert langs talloze kroegen waar consumpties wachten, vermaak en van alles te doen is. 

Veilingmeester

De deelnemers en hun supporters worden om 22.00 uur op de Westhavenplaats verwacht waar burgemeester Bert Wijbenga als veilingmeester onder andere gesigneerde shirts van Feyenoord en Sparta en een Delta Hotel-arrangement onder de hamer brengt.