Kort Vlaardings nieuws

Nieuws
Logo Rodi
Logo Rodi (Foto: )

Kort Vlaardings nieuws

Vogels spotten in de Broekpolder

Vogelaar Hans Zevenbergen, van de Vereniging Veldbiologie, organiseert op zondag 5 mei een wandeling door de Broekpolder om vogels te spotten. “De Broekpolder is een mooi, gevarieerd gebied waar het hele jaar veel verschillende vogels voorkomen,” zegt de Vlaardinger. “Wij maken dan een makkelijke wandeling langs de grote plas van de Ruigte, door een mooie bomenlaan en een stukje bos. De lente is in volle bloei en overal hoor je de zangvogels. En er zullen ook veel watervogels en misschien steltlopers op de plas te zien zijn. Als je er één hebt, neem vooral een verrekijker mee en trek hoge schoenen of laarzen aan, het kan een beetje drassig zijn,” aldus de vogelaar. Deze wandeling is gratis en het vertrekpunt is de parkeerplaats bij de hockeyclub Pollux aan de Kooikersweg 4. De wandeling begint om 9.00 uur. Aanmelden kan bij Hans Zevenbergen 06–53366651.

Ook hardlopen op donderdagochtend

Jan Louter, trainer van de hardloopgroep op dinsdagochtend van de atletiekvereniging Fortuna, ziet de wenselijkheid om een tweede ochtend te organiseren. “Gezien het succes en de groei van de groep op dinsdagochtend, is er een sterke vraag naar een extra ochtendtraining op donderdagochtend. Het concept van in de ochtend trainen en daarna gezellig samen koffie drinken slaat dus aan bij veel Vlaardingers,” zegt Jan Louter. “Het lopen in een groep heeft vele voordelen zoals de veiligheid binnen een groep, verantwoorde begeleiding, gezelligheid en niet te vergeten de gezondheidsaspecten.” Gebleken is dat er onder sportieve gepensioneerden of parttime werkers veel animo is om in een groep te lopen. “Het sociale aspect is eveneens niet te onderschatten gezien het feit dat na afloop van de training men gezellig nablijft om iets te drinken.” De Broekpolder als trainingslocatie is wel de kers op de taart voor een prachtige ochtendtraining. Belangstellenden kunnen zich opgeven via: info@avfortuna.nl.

Rik Bouman over de vervalste Vermeer’s

Rik Bouman houdt op donderdag 16 mei in de Windwijzer een lezing over wel de meest spectaculaire kunstzwendel van de 20e eeuw van de hand van Han van Meegeren, . Rik Bouman zal onthullen hoe Han van Meegeren de kunstwereld op zijn kop zette door experts te misleiden met zijn verbluffend nauwkeurige imitaties van werken van oude meesters. Aanvang van de lezing is 19.30 uur, vrije gift aan de deur.