‘Elke trap op de fiets die ik doe is voor al mijn overleden dierbaren’

Nieuws
Het vriendenteam van CarpeDiem010  hoopt met het benefietconcert in de Kroepoekfabriek 25 duizend euro op te halen voor KWF.
Het vriendenteam van CarpeDiem010 hoopt met het benefietconcert in de Kroepoekfabriek 25 duizend euro op te halen voor KWF. (Foto: RWM/PS )

Je inzetten voor een aan kanker overleden familielid, vriend of vriendin. Dat doet het Vlaardingse vriendenteam CarpeDiem010 op 19 mei in de Kroepoekfabriek. Een benefietconcert op het podium van deze Vlaardingse muziektempel met een avond vol muziek, humor en hoop. Maar daarna wel de inspanning om de Alp d’Huez te bedwingen op 6 juni.

Door Peter Spek

Diana Blauw, de spreekbuis van het team CarpeDiem010, dat bestaat uit 14 vrienden uit Vlaardingen, zegt het met overtuiging in haar stem. “Wij hebben een missie in gedachten en door het organiseren van verschillende evenementen hopen wij ons doel te bereiken om 25 duizend euro op te halen bestemd voor het KWF, dat onderzoek doet naar kankerbestrijding, “ aldus Diana Blauw. 

Dierbaar persoon

“Iedereen in zijn of haar naaste omgeving maakt wel een overlijden mee van een dierbaar persoon en dan sta je wel even stil bij dit feit en wil je in actie komen om deze vreselijke ziekte uit de wereld te helpen, maar daar is wel geld voor nodig, veel geld zelfs,” zegt Diana Blauw vastberaden. Daarom deze actie van CarpeDiem010 en niet voor de eerste keer. “Een eerdere actie leverde al snel 25 duizend euro op en dat is nu ook weer ons doel.” 

Het wordt een avond vol pop van Hollandse bodem in de Kroepoekfabriek

Het benefietconcert belooft een spektakel te worden in de Kroepoekfabriek met artiesten zoals Doe maar een liedje en Haagsche Bluf, die overigens belangeloos optreden om het team te ondersteunen in hun streven om geld in te zamelen voor dat kankeronderzoek. “Het wordt een avond vol pop van Hollandse bodem, maar vooral bestemd voor alle muziekliefhebbers,” voegt de Vlaardingse daar nog aan toe, die zelf ook een poging zal wagen de 14 kilometer beklimming van de Alp d’Huez met een stijgingspercentage van acht procent te bedwingen. 

Eigen verhaal

De Vlaardingse doet dat met een eigen verhaal, zoals zo velen in haar omgeving. “Mijn moeder heeft meer dan tien jaar te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte. Samen met mijn broers en schoonzussen hebben wij tot het einde voor haar gezorgd. Ook hebben wij grotendeels de palliatieve zorg op ons genomen. Zonder al teveel namen op te gaan noemen van de andere mensen om mij heen die zijn weggevallen door kanker, neem ik die stuk voor stuk in gedachten mee die berg op. Elke trap op de fiets die ik doe en elke stap die ik zal zetten met wandelen, zal afzien worden, maar dit is niets in vergelijking met hoe zij allemaal hebben moeten afzien. Met heel veel liefde zal ik die ene dag daar in Frankrijk heel diep gaan om geld in te zamelen voor hen die er nog wel zijn,” is het credo van Diana Blauw. Ondanks de voorbereidingen voor dit benefietconcert probeert Diana Blauw nog wel wat trainingsarbeid te verrichten om in de juiste conditie te komen. “Dat doe ik voornamelijk in de sportschool. Ik hoop dat dat voldoende is om de eindstreep te halen.” Kaarten voor 19 mei zijn online te koop bij de Kroepoekfabriek. Een kaartje kost € 26.50, waarvan 25 euro ten goede komt aan deze actie. “Dus voor één euro en vijftig cent heb je een geweldige avond.”