Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Groeneveldse molen ‘t Woud
Groeneveldse molen ‘t Woud (Foto: Cora smeets)

9 mei

Lunchconcert

Elke donderdag is er een lunchconcert van 12:45 tot 13:15 uur in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel. Op donderdag 9 mei worden er werken gespeeld van Heinrich Scheidemann, Dietrich Buxtehude, Thomas Babou en François Roberday. De toegang is gratis, wel is er een collectepot bij de uitgang.

zaterdag 11 mei

Plantjesruilbeurs in de Heemtuin

Op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Team Klavertje Vier, Stadslandbouw van Ruytenburch en de Heemtuin een Plantjesruilbeurs. Breng overtollige planten, stekjes of zaailingen en ruil ze voor andere kamer- en tuinplanten. Ook worden er zaailingen en dahlia’s verkocht voor een klein prijsje. Info: op www.heemtuinwestwijk.nl.

Orgelwerken in Sionkerk

Op zaterdag 11 mei 2024 om 19.30 uur speelt organist Dirk Jan Versluis de Integrale Orgelwerken van Bach op het Leeflang-orgel van de Sionkerk Gereformeerde Gemeente in Vlaardingen. Het programma omvat grote orgelwerken van Johann Sebastian Bach, toelichting en samenzang. Dr. G.J. Baan, predikant en muziekwetenschapper, verleent medewerking met een lezing. Gratis toegang, vrijwillige bijdrage welkom. Bezoek https://www.gergemvlaardingen.nl/

Vaartocht

U vaart langs de plekken waar vroeger de molens hun werk deden. Onze gids geeft u een informatieve uitleg. De tocht voert u ook naar de Groeneveldse molen, enige watermolen die nog in werking Is. Gezien de lengte van de tocht kunt u een lunch bestellen. Als extra is er een uitleg over de Windas langs de Vlaardingse kade. Voor meer informatie: www.SRVV.nl.

Feestavond

Stichting de Marnix heeft op deze avond de band genaamd The Stingrays. Zij verzorgen gratis een leuke muzikale avond. U bent van harte welkom, vanaf 55 jaar.

maandag 13 mei

Cursus Podcast maken

In 5 lessen ontwikkel je een goed idee voor een podcast, neem je het op, bewerk je de audio en plaats je het eindresultaat online op Spotify. Vanaf maandagavond 13 mei start de Cursus Podcast Maken bij kade 40.

woensdag 15 mei

GroenLinks-PvdA Europapubquiz

Op woensdagavond 15 mei om 20.00 uur organiseren GroenLinks en PvdA de Sociaal Europa - Pubquiz in de Windwijzer. Kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid zal spreken over sociaal beleid in Europa. De avond, georganiseerd door de afdelingen GroenLinks en PvdA in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Inloop vanaf 19.30 uur. Informatie via: https://groenlinkspvda.nl/kandidaat/elmar-smid/

donderdag 16 mei

Lezing over meestervervalser

Op donderdag 16 mei om 19.30 uur nodigt De Windwijzer u uit voor een boeiende lezing over het leven van Han van Meegeren, een van de meest beruchte kunstvervalsers van de 20e eeuw. Rik Bouman zal met diepgaande inzichten en humoristische kijk op de zaak het intrigerende verhaal vertellen. Entree is €5,- inclusief koffie en thee.

Compleet overzicht: www.rodi.nl/vlaardingen/agenda.