Proosten met haring en bier op vijftig jaar stadsfeest

Nieuws
Ook dit jaar is er weer het Seniorenplein met de Vlaardingse diva Rita Young en haar muzikale vrienden. Liever blues, rock of moderne muziek? Er zijn maar liefst tien verschillende podia! Kijk voor het volledige programma van de feestweek op www.haringenbierfestival.nl
Ook dit jaar is er weer het Seniorenplein met de Vlaardingse diva Rita Young en haar muzikale vrienden. Liever blues, rock of moderne muziek? Er zijn maar liefst tien verschillende podia! Kijk voor het volledige programma van de feestweek op www.haringenbierfestival.nl (Foto: PaulMeuldijk)

Je bent een echte Vlaardinger als je weet hoe de sfeer van het Haring- & Bierfestival smaakt. Grote kans dat jij er eens van hebt geproefd, want in 2024 bestaat ons stadsfeest vijftig jaar! Voor deze jubileumeditie pakt de organisatie eind juni uit met een feestweek en worden de leukste Haring & Bier Verhalen verzameld. Welke herinneringen komen bij jou naar boven?

Door Britt Planken

VLAARDINGEN - In 1973 vierden we in Vlaardingen het 700-jarig bestaan van onze stadsrechten. Door het succes van het feest was de roep om herhaling groot en zo werd de traditie die wij kennen als het Haring- en Bierfestival vijftig jaar geleden geboren. Om deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij te laten gaan, is er dit jaar een complete feestweek! 

Lachen en feesten

Vlaardinger Ben Trooster is sinds 2013 betrokken bij de organisatie. Hij vertelt: “Het Haring- en Bierfestival is zo gaaf om te organiseren omdat we veel groter kunnen denken en doen. We hebben meer mogelijkheden en bereiken steeds weer nieuwe doelgroepen. Door heel de stad is het gezellig en druk en er is van alles gratis te beleven. Waar wordt gelachen en gefeest, wordt niet aan zorgen gedacht. Ik kijk ernaar uit om iedereen straks weer te zien genieten! Een lekker zonnetje lijkt ook tot de traditie te behoren, al kan ik natuurlijk geen weergarantie geven.” 

Voor ieder wat wils

De feestweek begint op zaterdagmiddag 22 juni met de swingende VLDj Parade. Loop mee van ‘t Hof naar het Stadsstrand. Liefhebbers van zangkoren moeten op maandag- en dinsdagavond in de Grote Kerk zijn bij Vocale Locale, waar bekende koren als de Smarties en het Chosen Gospel Choir optreden. Op woensdagmiddag is er sport, cultuur en dans voor kinderen op drie locaties in Vlaardingen en ‘s avonds worden de Vlaardingse Sport Awards uitgereikt in de Grote Kerk. Donderdag 27 juni wordt het spektakel van het binnenhalen van de nieuwe haring traditiegetrouw nagespeeld voor de deur van Museum Vlaardingen met zeillogger VL92 Balder als decor. Vrijdagavond begint het feest in de binnenstad met een van de beste coverbands van Nederlandse bodem: The Night Flight. Op zaterdag is er een rijk feestprogramma met voor ieder wat wils. Kijk je ogen uit bij de oude Vlaardingse stadsbussen (mét asbakken), roofvogels en oude ambachten of ga lekker winkelen op de braderie en Turkse markt. Durfals kunnen met 100 kilometer per uur in een stoere boot scheuren over het water of deelnemen aan de Kids Havensurvival. Op zondag sluit de feestweek gezond af met de Urban Haring Run & Fitfestival in het Hof. Er is nog veel meer te beleven! Alle activiteiten en locaties van de feestweek vind je op de website en binnenkort in de speciale bijlage van deze krant.

Zilte Maatjes 

Het feest voor de Vlaardingers zou niet mogelijk zijn zonder donaties van sponsoren. Op de donderdagavond voorafgaand aan de feestweek worden zij bedankt voor hun steun op de VIP Party. Onder het genot van live muziek en gratis hapjes en drankjes in de Vulcaan Brouwerij proosten de sponsors met elkaar op vijftig jaar Haring & Bierfestival en trappen ze het feest af. Ben jij een echte fan van ons Vlaardingse stadsfeest en wil jij hier ook bij zijn? Word dan een Zilt Maatje. Voor €150,- draag jij bij aan het mogelijk maken van de jubileumeditie, komt jouw naam op de bedankpagina én krijg je een ticket voor de besloten VIP Party! 

Haring & Bier Verhalen

In vijftig jaar moeten er heel wat legendarische verhalen op het Haring- en Bierfestival zijn ontstaan. Een hilarisch moment, een aanzoek misschien? Je kunt jouw bijzondere herinnering delen op de website of tijdens het evenement. 

www.haringenbierfestival.nl