Vriendinnen schilderen de natuur

Nieuws
'Vrouw in jurk' heet dit schilderij van Sandra Sahertian.
'Vrouw in jurk' heet dit schilderij van Sandra Sahertian. (Foto: Vaartland)

Voor de nieuwe expositie in Vaartland heeft Marja van der Have twee kunstenaars uitgenodigd, die in hun opleiding en in hun kleurgevoel veel gemeen hebben. Hun stijlen lopen uiteen en dat maakt de expo afwisselend.

Door Kor Kegel

Thea Moree en Sandra Sahertian zijn goede vriendinnen, die al vijfentwintig jaar samen schilderles volgen. Ooit begonnen ze bij Gé Albers in Rhoon, die ze de techniek met olieverf bijbracht. Daarna leerden ze werken met pastelkrijt en acrylverf bij Martha Lugtenburg-van der Schee in Poortugaal. Na een workshop bij Marjon den Engelsman in Zwijndrecht stapten ze over naar Max Geene in sociaal-cultureel centrum De Brinkhoeve in Poortugaal. Inmiddels krijgen ze al tien jaar les van de Vlaardingse kunstenares Irma Rengur.

Wat heeft het opgeleverd? Thea Moree uit Rotterdam schildert met olieverf op doek en op houten panelen. Ze is gek op dieren en schildert apen, panters, vogels, honden in alle mogelijke varianten. Ze schildert ook portretten en landschappen.

Sandra Sahertian uit Poortugaal haalt haar inspiratie eveneens uit de natuur en schildert landschappen en bloemen, maar ook vrouwen, zowel met acryl- als met olieverf. De wandelingen met haar hond langs de Oude Maas brengen haar op ideeën, maar zoals dat gaat, toen ze vorige zomer in de Provence was werd ze in Arles en Saint Remy getroffen door het werk van Vincent van Gogh.

Thea en Sandra maken schilderijen op bestelling, maar voor Vaartland maakten zij vrij werk, dat overigens te koop is. Hun expositie vindt plaats van vrijdag 10 mei tot donderdag 11 juli.

Zorg- en servicecentrum Vaartland is gevestigd aan de Dillenburgsingel 9 in Vlaardingen-Holy en de expo is op de begane grond.