Voetbalgemeenschap treurt om verlies van Wim Lentz (74)

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Op vrijdag 29 december overleed op 74-jarige leeftijd oud-voetballer en trainer Wim Lentz. Deze voormalige verdediger bij vv Naaldwijk, liet een erfenis na die niet alleen bij zijn thuisclub, maar ook bij andere lokale teams, zoals Westlandia, sv Honselersdijk en het Westlands Elftal, voelbaar was.

“Opgeven is geen optie”, was de strijdlustige tekst van Wim Lentz - zich er ook van bewust dat niet elke wedstrijd te winnen was. Dat schrijft FeVoWest (Federatie Voetbalverenigingen Westland & Midden-Delfland).

Zijn onuitwisbare indruk strekte zich uit tot het Westlands Elftal, waar hij als assistent fungeerde voor eerst Johan Voskamp en later Barry de Man. Hoewel hij als een icoon van vv Naaldwijk werd beschouwd, droeg Lentz zijn passie voor het spel over naar Westlandia, waar hij elftalleider en assistent-trainer was bij het tweede zaterdagteam.

Bekende Westlandse speler

S.v. Honselersdijk eert in een reactie op het nieuws zijn tijd als trainer van het derde elftal tussen 2015 en 2020 en benadrukte zijn rol als bekende Westlandse speler, hoewel hij niet direct voor de club uitkwam tijdens zijn actieve voetbalcarrière. Ze herinnerden zich Lentz als een verdediger met allure en betuigden hun oprechte steun aan zijn naasten in deze moeilijke periode. Hij laat zijn vrouw, twee dochters en een zoon met partners en vier kleinkinderen na.