Met déze tips voorkom je dat jouw dekbed uit het overtrek glijdt

Accessoires
Ongestoord slapen doe je zó!
Ongestoord slapen doe je zó! (Foto: Adobe Stock)

Niks is lekkerder dan in een fris opgemaakt bed stappen als je gaat slapen. Maar als het dekbed steeds uit de door jou zorgvuldig opgemaakte dekens glijdt, is dat wél een irritatiepuntje. Gelukkig kun je dat voorkomen met deze tips.

Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Dekbed glijdt uit overtrek: tip 1

Kies de juiste maat dekbedovertrek. Het klinkt misschien simpel, maar om je ‘s nachts niet aan het wegglijdende dekbed te irriteren is het belangrijk dat je dekbed en dekbedovertrek perfect bij elkaar passen. Een te groot of te klein dekbed kan gemakkelijk gaan schuiven in de hoes, dus controleer altijd de maten voordat je een nieuwe overtrek aanschaft. Hierdoor weet je zeker dat ze een match made in sleeping heaven zijn.

Dekbed glijdt uit overtrek: tip 2

Gebruik dekbedclips. Deze handige kleine gadgets voorkomen dat je dekbed verschuift in de hoes. Bevestig de clips aan de hoeken van je dekbed en aan de binnenkant van de hoes om beide stevig op hun plek te houden. Daardoor slaap je (weer) als een roosje. 

Dekbed glijdt uit overtrek: tip 3

Kies voor een dekbedovertrek met knopen. Een oude, maar wél zeer effectieve truc. Een overtrek met knopen of linten aan de hoeken zorgt ervoor dat je het dekbed als het ware opsluit in de hoes, waardoor het niet meer kan verschuiven.

dekbed glijdt uit overtrek, dekbed glijdt uit dekbedovertrek, voorkomen dat dekbed wegglijdt, dekbed, tips, slaapkamer

Dekbed glijdt uit overtrek: tip 4

Ga voor een dekbedovertrek met ritsen aan de zijkanten, waardoor het dekbed geen kans krijgt om via de onderkant uit de hoes te glijden. Bovendien zorgt dit type dekbedovertrek ervoor dat je bed opmaken een fluitje van een cent wordt. 

Dekbed glijdt uit overtrek: tip 5

Maak gebruik van de instopstrook. De klassieke instopstrook aan de onderkant van het overtrek stop je eenvoudigweg onder het matras, waardoor het dekbed geen kans krijgt om uit de hoes te glijden. Halleluja! 

En de laatste truc: schud het dekbed regelmatig op, zodat het weer mooi in het midden van de hoes komt te liggen. Een snelle schudbeurt tijdens het opmaken van het bed in de ochtend zorgt ervoor dat je ‘s nachts weer ongestoord kunt slapen. Hoe fijn is dat?

dekbed glijdt uit overtrek, dekbed glijdt uit dekbedovertrek, voorkomen dat dekbed wegglijdt, dekbed, tips, slaapkamer
Adobe Stock

Volg ons op social media

Benieuwd naar meer praktische woontips? Lees onze andere artikelen en volg Rodi Wonen op Instagram en via Facebook!