Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling.
Susan Rietveld, interieurstyliste Stuff&Styling. (Foto: Suzanne Wenning)

Interieurtip van Suus: low budget make-over

13 mei, 10:00 Huis

Even voorstellen: Susan Rietveld, interieurstyliste en eigenaresse van Stuff&Styling. Op Rodi Wonen deelt Susan regelmatig de fijnste interieurtips. Deze keer laat de expert zien hoe je een woning verbouwt met weinig budget!

Susan: “Voordat mijn opdrachtgever dit huis kocht vroeg hij mijn advies. “Suus, het is zo gedateerd, moet alles eruit?” Er was niet veel budget om het huis vanbinnen helemaal te verbouwen. Ik zag gelijk de potentie en had al snel ideeën hoe we de woning een budgetvriendelijke upgrade konden geven. “Er hoeft niets uit”, zei ik. “Wat kleine aanpassingen en meubels toevoegen, dan komt het helemaal goed.” 

Vooral de deuren waren een doorn in het oog. Nieuwe deuren kosten al snel een paar honderd euro, zéker als je iemand nodig hebt om ze af te hangen. Doordat er in de woonkamer al voldoende licht binnenkomt door de vele ramen, hoefde er niet per se glas in de deur te blijven. Dat maakte de make-over al een stuk eenvoudiger.

Beeld: Stuff&Styling

Met een dunne plaat MDF heb ik de deur dichtgemaakt. Deze plaat is op de oude deur gelijmd en geniet. Wat plamuur en verf erop en voilà: een hele andere deur! De schouw van de open haard maakte ik recht voor een modernere look. Ook dit deed ik met MDF platen. Het MDF en de stenen verfde ik met zwarte muurverf, het hout met matte lak en de tegels met zwarte tegelverf. Alles in dezelfde kleur. Wist je dat je alle soorten verf op kleur kunt laten mengen? De bruine kozijnen liet ik intact. Er kwamen antracietkleurige brede jaloezieën te hangen. Samen met de houten kozijnen zorgt dit voor een erg leuk contrast. Soms hoef je maar een paar dingen te wijzigen om al een groots effect te hebben. De opdrachtgever was zeer tevreden over het eindresultaat. En met de lage kosten!”

Ga voor nóg meer woontips & inspiratie naar de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Afbeelding
Zó maak je jouw (thuis)kantoor duurzaam Duurzaam 19 mei, 10:00
Afbeelding
De kosten van een nieuwe badkamer Accessoires 18 mei, 10:00
Afbeelding
Zó maak je de eethoek kindvriendelijk Huis 17 mei, 10:00
Afbeelding
Dit is de trend van dit moment: stalen deuren met glas! Huis 16 mei, 13:29
Afbeelding
Woontrend: warm living Huis 16 mei, 10:00
Afbeelding
Zó maak je jouw interieur ‘Feng Shui’ Huis 14 mei, 10:00
Afbeelding
Interieurtip van Suus: low budget make-over Huis 13 mei, 10:00
Afbeelding
Zó verduurzaam je de badkamer Duurzaam 12 mei, 12:00
Afbeelding
Visualiseer je interieur met een moodboard Accessoires 11 mei, 15:00
Afbeelding
Ontdek de visgraatvloer Huis 10 mei, 10:00
Afbeelding
Woontrend: meubels van vegan leer Duurzaam 9 mei, 10:00
Afbeelding
Snel de oven schoonmaken: 5 tips Huis 7 mei, 10:00
Afbeelding
Tips voor een geslaagde housewarming Huis 6 mei, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Wonen

Op Rodi Wonen volg je het laatste nieuws uit Wonen. Rodi Wonen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Wonen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Wonen in je mailbox.