Duizenden Zaankanters roepen ‘heng heng heng heng heng’ bij Bevrijdingsfeest ‘t Veldpark

Uitgaan
Boer Harm in z'n element op het podium van de kermis Zaandam.
Boer Harm in z'n element op het podium van de kermis Zaandam. (Foto: Charlotte Schaap)

 ZAANDAM – De zon schijnt volop tijdens de laatste dag van de kermis in het Burgemeester In ‘t Veldpark. Bij Mobiel Café Robbies is het afgeladen. Duizenden Zaankanters vieren bevrijdingsfeest. Het publiek gaat los, het podium schudt heen en weer en geschreeuw vult ‘t Veldpark. Je kan er niet omheen, Boer Harm ‘geemt gas’! 

Tekst en foto’s: Charlotte Schaap

De sfeer is meer dan gezellig te noemen. Kermisexploitant en eigenaar van Mobiel Café Robbies Gerrie Suidema doet wat hij belooft. “Een kermis waar ouders en kinderen veilig naartoe kunnen en ouderwets vertier”, aldus Gerrie. De hele middag staat in het teken van muziek. Artiesten als: Brian B, Jan Spel en Benjamin van de Logt betreden het podium en trakteren het publiek op hun zangkunsten. Er hang een gezellige sfeer: ‘Ons kent ons’.


‘Ga je mee brommers kiek’n, rondje rieden potje wiep’n’...  


Volop feest 

Los gaan

Om 16.00 uur wordt het nets iets voller bij Mobiel Café Robbies. ‘Gas geem’ klinkt door de spiekers als Boer Harm het podium oploopt. Het publiek drukt zich tegen het ijzeren hek en gooien de camera’s in de lucht. Jong en oud, vaders en moeders, oma’s en opa’s, allemaal gaan ze los op ‘Brommers kieken’.


De fans van het fenomeen Boer Harm gaan uit hun bol.


Rest nog de vraag, wie zit er achter het masker? 

Zaankanters zingen uit volle borst mee met de gewaagde teksten als: ‘Ga je mee brommers kiek’n, rondje rieden potje wiep’n’ en ‘Kom, kom, komma, dan krieg je komkommer’. Een half uur laat Boer Harm de meest soepele bewegingen zien waarna hij wegscheurt om ergens anders ‘gas te geem’. 


‘Kom, kom, komma, dan krieg je komkommer’. 

.

‘Ga je mee brommers kiek’n, rondje rieden potje wiep’n’
Duizenden fans hadden zich gisteren verzamelend in 't Veldpark.
 ‘Kom, kom, komma, dan krieg je komkommer’.
Een geslaagd optreden.
Afbeelding