Goed ouder worden in Osdorp

Nieuws
Goed ouder worden in Osdorp.
Goed ouder worden in Osdorp. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Sinds ruim een jaar is door bewoners en opbouwwerkers uit Osdorp een senioren netwerk opgestart. Dit netwerk bestaat uit een groep actieve bewoners, die zich inzet met als thema ‘Goed ouder worden in Osdorp’. Het netwerk wil daarin de stem van alle senioren uit de wijk zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Netwerk heeft missie

Een woordvoerder vertelt: “Voor ons betekent goed ouder worden in onze eigen buurt, dat de bewoners van Osdorp elkaar kennen en daardoor naar elkaar omkijken. We willen zo lang mogelijk gezond en in beweging blijven en in een passende zelfstandige woning blijven wonen. Als het nodig is, willen wij dat er goede zorg en ondersteuning dichtbij is en goed bereikbaar. En we willen dat er genoeg plekken en activiteiten zijn waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, zowel binnen (in buurthuizen en buurtkamers), als in de openbare ruimte (op pleinen en bankjes).”

Om dit waar te maken werkt het netwerk intensief samen met de Gemeente en andere organisaties. “Want alleen door samen te werken komen we echt verder!”

Zo is er met Team Sportservice Amsterdam een nieuwe beweegactiviteit opgezet, 55+ fitness. Deze activiteit vindt plaats op drie plekken in Osdorp. Ook heeft het netwerk eind vorig jaar met de Gemeente Amsterdam een grote seniorenmarkt georganiseerd. Daarnaast is er een overzichtelijk boekje gemaakt met alle activiteiten in de wijk en voorzieningen rondom zorg en ondersteuning voor senioren, te verkrijgen door een mailtje te sturen naar eva.

malschaert@eigenwijks.nl.