Veel te doen in en om Nieuw-West

Nieuws
Zaterdag 11 mei braderie op het Sierplein.
Zaterdag 11 mei braderie op het Sierplein. (Foto: aangeleverd)

NIEUW-WEST - Zaterdag 11 mei is de buurt van 11.00 tot 16.00 uur welkom op de braderie op het Sierplein in Slotervaart. De Buurtbraderie is een initiatief van het comité van bewoners en kwam tot stand dankzij buurtbudget van de gemeente. Kom lekker struinen langs kraampjes met curiosa, kunst, cadeau-artikelen en andere leuke spulletjes. Ook is er plek voor kleine ondernemers, er zijn kraampjes met eten en stalletjes met informatie over leuke dingen in de buurt én er is een Kids Kleedjesmarkt. Meer informatie: www.amsterdamblendmarket.nl.


Een brief voor je moeder

Kom tijdens Moederdag - zondag 12 mei - tussen 12.00 en 17.00 uur langs in de jaren ’50 Museumwoning van het Van Eesteren Museum, laat een Polaroidfoto maken en schrijf een boodschap aan je moeder op een analoge typemachine. 

Is er iets dat je altijd aan je moeder hebt willen zeggen, maar was het nooit het juiste moment? Dan kan dit het zijn. Je bent welkom in de woning aan de Freek Oxstraat 27hs in Slotermeer. Meer informatie: www.vaneesterenmuseum.nl.

Over testament en afscheidswensen

Maandag 13 mei organiseren Eigenwijks, Westgaarde en Partiar van 16.30 tot 18.30 uur een bijeenkomst over het (levens)testament en het vastleggen van afscheidswensen. Geen alledaags gespreksonderwerp maar wel belangrijk om over na te denken en met elkaar over te praten. Het programma bestaat uit een lezing over het (levens)testament, een moment met informatie en vragen over het vastleggen van afscheidswensen en over wat een nazorgadviseur kan betekenen. Na afloop is er een hapje en een drankje en gelegenheid om na te praten. Locatie: Buurthuis De Aker, Noorderakerweg 2 in Osdorp. Aanmelden kan bij Hulya via hulya@eigenwijks.nl.

Vogels spotten

Tijdens de Nationale Vogelweek (11-19 mei) kun je op de Fruittuin van West aan de Tom Schreursweg 48 in Geuzenveld op vogelexcursie. Woensdag 15 mei ben je om 08.00 uur welkom in het tuincafé.

Rutger en Joke nemen je vervolgens mee voor een excursie door de boomgaard en over het Bijenpark en delen hun enorme kennis over vogels. 

Wie weet zie je de blauwborst en de groene specht! Neem je verrekijker mee. Deelname kost 5 euro. Aanmelden: reserveren@fruittuinvanwest.nl. Zie ook www.fruittuinvanwest.nl.

Boeken-Ruil-Borrel

Houd je van lezen? Zin in wat andere boeken in je boekenkast? Benieuwd naar de boekenliefhebbers in je buurt? Kom dan woensdag 15 mei van 19.30 tot 21.30 uur naar de borrel met boekenruil in HW10 aan de Hendrik van Wijnstraat 10 in Slotervaart. In Lokaal 01 van deze broedplaats staat wat lekkers klaar en ontmoet je buren en hun boeken. Neem drie boeken mee en ruil ze voor drie andere exemplaren. Meer weten of aanmelden? Mail naar ruiljeboek@gmail.com.

Naar het Paleis op de Dam

De energieke senioren van ESAN gaan donderdag 16 mei samen naar het Paleis op de Dam. Naast de indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis is daar nog veel meer te ontdekken. Er is ook een gratis audiotour. Na afloop wordt een bakkie gedaan. Ga je mee? Meld je dan aan bij Evert van Maanen via evert.van.maanen@xs4all.nl of tel. 06-10318777. De middag start om 13.00 uur bij FEBO aan de Slotermeerlaan 133A.

Ga je op eigen gelegenheid, dan tref je de groep om 13.45 uur bij de ingang van het paleis. Kosten: 12,50 euro (met Museumkaart en Stadspas gratis), OV en horeca voor eigen rekening. Meer informatie: www.energiekesenioren.nl

Een uitje de buurt uit, met ESAN naar het Paleis op de Dam.