Amsterdams creatieve antwoord op het drastische gebrek aan ruimte

Partnerbijdrage
De meest innovatieve oplossing komt op dit moment van BOXIE24 Opslag.
De meest innovatieve oplossing komt op dit moment van BOXIE24 Opslag. (Foto: aangeleverd)

Tegenwoordig zijn de allermeeste Amsterdammers bekend met het concept van opslagruimte huren voor hun bezittingen. Stijgende huren dwingen steeds meer inwoners om naar kleinere appartementen te verhuizen. Maar noodzaak is de moeder van uitvinding: Aanbieders van self storage gaan de uitdaging aan en hebben heel wat creatieve oplossingen verzonnen.

De meest innovatieve oplossing komt op dit moment van BOXIE24 Opslag. Het bedrijf biedt een uniek opslagconcept met transportservice aan. “Wij zijn de enige aanbieder van deze service in Amsterdam en in heel Nederland”, zegt Gerrit Jan Reinders, oprichter van het bedrijf. “In de VS heeft zich deze vorm van self-storage al lang gevestigd.”

“De beslissing om je spullen zelf naar een opslagfaciliteit te verplaatsen of te verkopen is behoorlijk lastig”, weet Pascal (34) uit Slotermeer. “Het kost veel tijd en moeite. Ik zou liever leukere weekendactiviteiten doen, zoals naar het Vondelpark gaan, langs de grachten fietsen of een festival bezoeken in plaats van een verhuiswagen in te pakken en meubels te sjouwen.”

Omdat de meeste Amsterdammers in kleine en krappe flats wonen, zijn meer dan een derde van alle spullen die worden opgeslagen dan ook meubels. Daarna volgen kleding en huishoudelijke apparaten, elk goed voor een vijfde. Juist meubels zijn lastig om te vervoeren, je bent minimaal vier sterke helpende handen nodig en moet ook nog enorm oppassen voor beschadigingen.

Bedrijven zoals BOXIE24 kunnen hier een uitkomst bieden. Ze hebben begrepen dat er in de markt een grote behoefte is aan gemak en tijdsbesparing. Ook Pascal heeft hier gebruik van gemaakt en gaat volgend weekend naar het Summer of Love Springbreak Festival in de Thuishaven, terwijl zijn overbodige spullen voor hem worden opgeslagen.

https://www.boxie24.com/nl-nl/goedkope-opslagruimte-amsterdam/