Regio College Zaanstreek houdt 15 februari open dag

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Milan (16 jaar) gaat het wel redden. Na een bezoek aan de open dag van het Regio College besloot hij een dag mee te lopen bij een mbo-opleiding. Volgens zijn ouders was er wel een beetje overtuigingskracht voor nodig. Maar nu weet hij helemaal welke opleiding hij in augustus wil gaan volgen. Milan blij, ouders blij. 

Milan: “Zo’n open dag is veel beter dan lezen over een opleiding. Je ziet het hele gebouw en bij iedere opleiding zie je echt wat je gaat leren. En je kon ook vragen stellen aan studenten die de opleiding al volgen.”

Wist je al een beetje welke richting je wilde onderzoeken? 

“Nou, heel vaag. Ik zat er een beetje tussenin. Over techniek had ik nog nooit nagedacht. Bij het Regio College is dat echt super om te zien. Al die apparatuur, zelfs robotarmen! Maar ze hebben bijvoorbeeld ook een complete kappers-en schoonheidssalon en een apotheek.”

Dus het wordt iets in de techniek? 

“Nou nee. Ik kwam ook bij ICT en dat vond ik leuk. Toen ik hoorde dat je een dag mee kon lopen, heb ik me aangemeld. Je zit dan echt in de klas en krijgt opdrachten. En de studenten waren super aardig. Toen ik dat had gedaan wist ik: dit wil ik!”

We wensen Milan heel veel succes in zijn nieuwe opleiding. Wil jij ook met eigen ogen zien wat je allemaal kunt doen in een mbo-opleiding? Kom dan de open dag op 15 februari aanstaande. 

Check de website www.regiocollege.nl voor informatie over studiekeuze activiteiten. Schrijf je meteen in voor de open dag op 15 februari of voor proefstuderen.