Objet Sonore in Holynote concert

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Nicolette Schuurman)

AMSTERDAM-NOORD - Op het Waterlandplein gaat 5 juni om 15.00 uur een nieuwe serie Holynote concerten van start met Objet Sonore, met Luc Ex (samples) en Ada Rave (tenorsaxofoon) – toegang gratis

Holynote concerten organiseert jaarlijks een reeks avontuurlijke concerten in Landelijk Noord en Nieuwendam. Dit jaar in de openbare ruimte op het Waterlandplein met een gratis toegankelijk concert.

Bassist, componist en geluidskunstenaar Luc Ex is in 2022 Artist in Residence. Zijn motto: Een wereld scheppen waar de verbeelding de boventoon voert. Die je op een andere manier laat luisteren en/of kijken. Waar de kunst voor bedoeld is.

OBJET SONORE is een creatie van Luc Ex, een gigantische hoornvormige geluidsinstallatie van 7 meter lang en 3.60m hoog, ontworpen door beeldend kunstenaar Peter Zegveld. Objet Sonore wil bewustzijn creëren van de eigen omgevingsgeluiden. Meestal worden die weg gefilterd maar nu worden ze met opzet in de muziek gebracht

Tijdens het concert met Ada Rave gebruikt Luc Ex de hoorn als instrument. De Argentijnse saxofoniste Ada Rave zal door Luc Ex begeleid en uitgedaagd worden met allerlei geluiden.

Afbeelding