Zomer met Noordje ‘Op de Wereld’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Kunsteducatie-stichting Noordje verzorgt de hele zomer activiteiten waarbij kinderen samen leren en plezier maken. Niet alleen op het eigen hoofdkwartier aan de Zamenhofstraat is van alles te doen, maar ook in de rest van de Vogelbuurt, de Banne, Tuindorp Oostzaan, Waterlandplein, en Molenwijk. Ook zijn er excursies naar Nieuw Dakota, LAM museum, Beeldenbos Noord en het Rijksmuseum.

Het moment waar alle schoolgangers naar uitkijken is bijna aangebroken: de zomervakantie. Schoolboeken mogen de kast in en de slippers en zonnebrillen kunnen worden afgestoft. Toch kan er ook in de zomermaanden weer hartstikke veel worden geleerd en beleefd door het zomerprogramma van kunsteducatie-stichting Noordje.

Bij de start van de vakantie volgt Noordje het spoor van het beroemde meisje Alice tijdens Noordjes ‘Zomer Wonderland’. Verschillende kunstenaars nemen de kinderen mee in de wondere wereld van kunst, theater, schrijven, en fotografie.

Bij ‘Noordjes Proeftuin op de Evenaar’ draait het dan weer allemaal om proefjes en foefjes. De kinderen gaan in Huis van de Wijk de Evenaar onder begeleiding van experts aan de slag met wetenschap, kunst, taal en beweging. Ook de reguliere activiteiten van de stichting, zoals ‘Noordje Naar Het Museum’ en ‘Noordjes Schrijflab’ in de OBA de Banne gaan in de zomer gewoon door. Bij ‘Buro Z’ krijgen jongeren van 13 t/m 16 jaar de kans om straatfotograaf te worden, sieraden te maken, en hun eigen tas te verven.

Tijdens de laatste drie weken van de zomervakantie bieden Noordje en Stichting voor Kennis en Sociale Cohesie weer samen de Zomerschool in Noord. Het thema dit jaar is ‘Op de Wereld’ en de kinderen gaan aan de slag met taal en kunst. Uiteraard wordt er op zo’n Zomerschool vooral ook veel gelachen en genoten.

INSCHRIJVEN

Het hele zomerprogramma van Noordje en de inhoud van de workshops bekijken kan op www.noordje.nl, inschrijven gaat via meedoen@noordje.nl en voor vragen kan men een mail sturen naar saskia@noordje.nl.

Oprichter en directeur Saskia Noordhuis roept iedereen op om zich in te schrijven, want: “Ook als de zon schijnt is het natuurlijk het aller-allerleukst om samen met andere kinderen uit Amsterdam Noord iets te ondernemen! Wij hebben er zin in!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding