Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Stadsdeelvakantiecolumn Werkzaamheden geluidsschermen A10 Noord

Algemeen

NOORD- Rijkswaterstaat verwijdert vanaf maandag 22 augustus beschadigde delen van de geluidsschermen langs de A10 Noord. Door verschillende stormen eerder dit jaar zijn de geluidsschermen flink beschadigd geraakt. Daarom wordt nu een deel van de bovenkant van de schermen preventief verwijderd. Zo wordt het uitwaaien van panelen bij een volgende storm voorkomen.

Na deze stormen zijn de uitgewaaide panelen direct opgeruimd en een aantal anderen al preventief verwijderd. Uit inspecties ter plekke blijkt dat er nog meer panelen verwijderd moeten worden om uitwaaien bij een volgende storm te voorkomen. Een deel van de 4,5 meter hoge geluidsschermen krijgt hierdoor een tijdelijke hoogte van ongeveer 3 meter. ‘Helaas kunnen omwonenden van de A10 meer geluidsoverlast van de snelweg gaan ervaren’ zo laat Rijkswaterstaat weten.

Plekken werkzaamheden

De schermen worden verwijderd langs deze delen van de A10: # Zuideindebrug tot afrit S117 Kadoelen, # Kadoelenwegbrug tot tankstation Kadoelen (IJdoornlaan), # Banne-Noord van Achtersteven tot de Noordhollandschkanaalbrug, # Buikslotermeer van afrit S116 tot Beemsterstraatbrug.

Geluidsonderzoek

Rijkswaterstaat onderzoekt welke tijdelijke maatregelen mogelijk zijn om het geluid als gevolg van de lagere schermen te beperken. Zo wordt onder andere gekeken of het tijdelijk verlagen van de maximum snelheid van de A10 Noord, van 100 km/u naar 80 km/u, ingevoerd kan worden. Ook voert Rijkswaterstaat een geluidsonderzoek uit. ‘We informeren u over de resultaten. Het veiligstellen van de schermen kan hier helaas niet op wachten, omdat bij een eerstvolgende storm mogelijk weer panelen de weg op kunnen waaien’ valt te lezen in het persbericht.

Geluidsoverlast

De werkzaamheden aan de geluidsschermen vinden plaats vanaf 22 augustus tot 2 september. Door deze werkzaamheden kan geluidsoverlast worden ervaren. Het werk heeft plaats buiten de weekenden, gedurende twee weken in de avond en de nacht van 20:00 – 06:00. Op zaterdag en zondag wordt niet gewerkt.

Afsluitingen

De A10 wordt niet afgesloten. Er worden op verschillende momenten wel enkele af- en toeritten afgesloten, dit betreft de s116, s117 en de s118. Bij deze afsluitingen wordt het verkeer plaatselijk omgeleid waardoor Amsterdam Noord en Landsmeer goed bereikbaar blijven. De geluidsschermen langs de A10 Noord maken onderdeel uit van de grote onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor staat in Noord-Holland. Volgens de huidige planning worden de schermen in 2025 helemaal vernieuwd.

In september zal Rijkswaterstaat een of meerdere inloopbijeenkomsten voor bewoners en geïnteresseerden houden. Tijdens deze bijeenkomst(en) is er volop mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen te stellen. Meer informatie over wanneer en waar de bijeenkomst(en) worden georganiseerd volgt zo snel mogelijk.

Meer informatie

Voor tussentijdse vragen kan altijd gebeld worden met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

Stadsdeelvakantiecolumn

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Ook Noord viert dit weekend Burendag Algemeen 21 sep, 13:30
Afbeelding
Wekelijkse column van onze stadsdeel-bestuurders: Bomen Algemeen 21 sep, 13:08
Afbeelding
Maria de Fátima en ensemble in Buiksloterkerk Algemeen 21 sep, 12:02
Afbeelding
NDSM XPO XII: Kunst en Artificiële Intelligentie Algemeen 21 sep, 11:30
Afbeelding
Spo(r)tprent Henk Veen Noord Amsterdams Nieuwsblad week 38 - 2022 Algemeen 21 sep, 11:07
Afbeelding
Wandelingen bij Noord nr 14 (en laatste) Algemeen 21 sep, 10:30
Afbeelding
Wijkgebouw van Schellingwoude behoeden voor sloop Algemeen 21 sep, 10:00
Afbeelding
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste plannen op een rij Politiek 20 sep, 19:22
Afbeelding
De vt wonen&design beurs is terug van weggeweest! Winkelen 16 sep, 11:00
Afbeelding
Tolhuis Groovenight ‘back in town’ Algemeen 16 sep, 09:35
Afbeelding
Open Oscillator in de Tolhuistuin Algemeen 15 sep, 15:47
Afbeelding
Wereld Alzheimer Dag in zorgcentrum het Schouw Algemeen 15 sep, 14:40
Afbeelding
Nieuw project Koor-du-Nord Algemeen 15 sep, 09:04
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord

Op Rodi Amsterdam-Noord volg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord. Rodi Amsterdam-Noord informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Amsterdam-Noord

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Amsterdam-Noord in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief