Stadsdelbestuurderscolumn: Verbinding en ontmoeting in Molenwijk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Marco Keyzer)

NOORD - Afgelopen donderdag werd de start bouw van de nieuwe buurtplek op het Diereneiland gevierd in de Molenwijk. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd en er zal veel geïnvesteerd gaan worden in nieuwe plekken voor, door en met de buurt, waaronder dus in de Molenwijk. 

door Esther Lagendijk

De nieuwbouw van Diereneiland wordt een plek voor jong en oud, om een kopje koffie te drinken, elkaar te ontmoeten, om te spelen en te leren. 

De kinderraad Molenwijk heeft samen met de architect plannen voor het gebouw ontwikkeld. Daar is de geweldige geïntegreerde glijbaan uit voortgekomen. Met hulp van Stichting SPIN en investeringen van private fondsen kan dit ontwerp nu ook echt zo gerealiseerd gaan worden.

Verbeteringen

Ik woon niet zo erg ver van de Molenwijk en kom daar regelmatig, om met mensen te spreken, maar ook voor dagelijkse boodschappen. Een dikke vijf jaar geleden was het een wijk waar er erg weinig mogelijkheden waren om elkaar te ontmoeten. Gelukkig is dat nu pijlsnel aan het veranderen. 

De Wiekslag en De Spil zijn tijdelijk geland, ook de komst van Framer Framed en de Molenwijkkamer hebben gezorgd voor meer ontmoeting en verbinding in de wijk.

Vernieuwde bibliotheek

Ondertussen wordt er gewerkt aan structurele locaties, waaronder, naast het Diereneiland, een compleet verbouwde en vernieuwde bibliotheek. Het wordt een schitterende nieuwe plek, waar je ook een kopje koffie kunt drinken en waar er, naast het lenen van boeken en andere materialen, veel ruimte is voor allerlei activiteiten met en voor de buurt. 

Ook het Buurtteam krijgt er een plek. Zo wordt deze bieb meer en meer een plek voor de hele gemeenschap.

Verbinding en ontmoeting

Via al deze mooie nieuwe plekken wordt er gewerkt aan de verbinding in de wijk, mensen moeten elkaar kunnen ontmoeten en ook de organisaties moeten samen met bewoners een netwerk vormen. 

Juist in deze wijk wonen veel mensen die het niet makkelijk hebben; er is veel armoede en er zijn veel sociaaleconomische problemen. 

Dat maakt het extra belangrijk dat mensen er voor elkaar zijn, elkaar ondersteunen en dat hulp altijd nabij is, voor als het even niet meer gaat.

Column Stadsdeelbestuur