Regen van parcoursrecords bij Twiskemolenloop

Algemeen
Koen de Jong (snelste heer halve marathon) en Eline Keet (snelste dame 10EM)
Koen de Jong (snelste heer halve marathon) en Eline Keet (snelste dame 10EM) (Foto: aangeleverd)

NOORD - Het weerbericht gaf onvervalst herfstweer op; veel wind en regenzones die over het land trekken. Een temperatuur van maximaal 12 graden die frisser aanvoelt. Voor hardlopers hoeft zo’n weerbericht geen belemmering te zijn om toch de veters te strikken. Op deze zondagochtend bleek het zelfs een ideale cocktail voor het verpulveren van een parcoursrecord. Maar liefst vier werden er aan flarden gelopen op verschillende afstanden.

Het eerste parcoursrecord ging er meteen aan op de eerste afstand; de 1500 meter. De snelste jongen was Logan Kroon uit Monnickendam met 5:50 minuten. Het snelste meisje was Maartje Rol met 6:00 minuten, waarmee ze niet alleen een PR liep maar ook een parcoursrecord. Op de 3 kilometer was de snelste jongen Jelle Mulder uit Landsmeer met 13:35 minuten. Het snelste meisje was Erica Jesterhoudt uit Amsterdam met 14:47 minuten.

Flinke tegenwind

Op de 10 kilometer kwam Ingrid Klaassen als eerste over de finish en verbrak met haar tijd van 37:31 minuten het parcoursrecord voor de dames op deze afstand. “Drie weken geleden liep ik de marathon van Amsterdam. Ik was benieuwd hoe het zou gaan vandaag. Op de terugweg was er flinke tegenwind maar toch ging het goed”. De snelste heer kwam als tweede binnen in een tijd van 38.10 minuten.

Razendsnelle halve 

Op de halve marathon gebeurde afgelopen zondag bijzonder dingen. Koen de Jong, bekend van de Sportrusten-marathonschema’s, liep op vermogen. “Met een wattagemeter hield ik mijn wattage in de gaten en had als doel onder de 1.15 te lopen. Dit ter voorbereiding op de marathon van Valencia, die ik in 2.30 uur wil lopen.” Koen kwam binnen op 1.14.22 waarmee hij ook het parcoursrecord verbrak.

Cunera Koeleman was de snelste dame op de halve marathon met een razendsnelle tijd van 1:24:25 en ook zij verbrak het parcoursrecord, zij liep er zelfs ruim drie minuten van af!

Uitslagen

Alle uitslagen en foto’s staan op www.twiskemolenloop.nl. 

De volgende Twiskemolenloop is op zondag 4 december, de inschrijving is geopend.