Denk en praat mee in Cliëntenraad BovenIJ

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

NOORD - De Cliëntenraad van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord telt zeven leden en kan nog wel wat versterking gebruiken: per 1 mei zijn er twee vacatures. Wilt u vanuit uw betrokkenheid met de zorg invloed uitoefenen op het reilen en zeilen van het ziekenhuis? Wilt u dat rekening wordt gehouden met de belangen van patiënten, bezoekers en mantelzorgers? Meld u dan aan als lid van de Cliëntenraad!

Zoals elke zorginstelling heeft het BovenIJ ziekenhuis een Cliëntenraad: een groep actieve, betrokken patiënten die vanuit het belang van de patiënt invloed uitoefent op het beleid van het ziekenhuis. Dit is geregeld in de wet. 

De Cliëntenraad telt momenteel zeven leden plus een ambtelijk secretaris en zorgt ervoor dat patiënten over belangrijke beslissingen over de organisatie van de zorg gehoord worden. Dat kan over van alles gaan: de kwaliteit van de zorg, privacyvraagstukken, veiligheid, de relatie patiënt – arts, voeding etc. De Raad van Bestuur van het ziekenhuis houdt bij beslissingen rekening met de adviezen van de Cliëntenraad.

Profielschets:

# Kennis van en ervaring met de zorg in het BovenIJ ziekenhuis

# Kunnen samenwerken in een team betrokken medepatiënten

# Een kritische, actieve en constructieve houding.

Te bieden:

De mogelijkheid om de positie van de cliënt (patiënten, bezoekers en mantelzorgers) te versterken per 1 mei 2023 

Kandidaat krijgt:

# Inzicht in ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg en het BovenIJ ziekenhuis # Kennis van het gehele zorgaanbod in stadsdeel Noord # De mogelijkheid om uw opvattingen over de ziekenhuiszorg in Noord in te brengen # Een bescheiden maandelijkse onkostenvergoeding

Informatie & sollicitatie:

https://www.bovenij.nl/over-bovenij/de-organisatie/clientenraad/ 

De beknopte motivatiebrief inclusief CV kunt u vóór 30 maart mailen naar de Cliëntenraad:  clientenraad@bovenij.nl 

Leden van de Cliëntenraad zijn woonachtig in de regio Amsterdam (Noord), Landsmeer, Oostzaan of Waterland.

Het benodigde aantal uren per maand is gemiddeld 12 tot 16 uur (vergaderingen, onderhouden contacten, voorbereiden adviezen, tussentijds overleg).

Uitgesloten van het lidmaatschap van de Cliëntenraad zijn medisch specialisten en werknemers van het BovenIJ ziekenhuis en hun verwanten in de 1e en 2e graad evenals samenlevende partners.

Afbeelding