Loes en Jan Wildschut 60 jaar getrouwd

Algemeen
Het echtpaar Wildschutmet Yassmine el Ksaihi
Het echtpaar Wildschutmet Yassmine el Ksaihi (Foto: )

Loes en Jan Wildschut 60 jaar getrouwd

NOORD –Het echtpaar Wildschut uit Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord was op 29 maart maar liefst 60 jaar getrouwd. Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi bracht hen vorige week een felicitatiebezoek en werd met open armen ontvangen. Yassmine: “Het werd meteen duidelijk dat Loes en Jan lieve en sociale mensen zijn, die altijd klaarstaan voor de mensen om hen heen.”

Toen Loes 17 jaar was werkte ze in de Italiaanse ijssalon Tobia op het Zonneplein. Vaak kreeg zij dan een bak ijs mee naar huis. 

Op een dag kwam zij op de hoek van de straat Jan Wildschut tegen. “Heb je dat ijs voor mij meegebracht?”, riep haar toekomstige echtgenoot. Loes bedacht zich geen moment en gaf de bak ijs aan de jongeman. “Daarna heb ik haar mee uit gevraagd” vertelt Jan trots.

Volkstuin

Sindsdien is het stel dolgelukkig samen. Jan werkte op de NDSM-werf en Loes werkte op meerdere plekken in Noord. Ze hebben altijd volop van het leven genoten. 48 jaar lang hebben ze samen een volkstuin gehad, en elf jaar lang overwinterden ze elke winter twee maanden in Portugal. Tegenwoordig werken zowel Jan als Loes nog als vrijwilliger in Noord. Loes: “Het is belangrijk om actief te blijven. En het is ook altijd even leuk en gezellig om onder de mensen te zijn.”

Mijlpaal vieren

Familie heeft altijd op één gestaan voor Loes en Jan. Boven de bank hangt een grote familiefoto en het echtpraat praat vol lof over hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. “We zijn heel hecht, we bellen en facetimen dagelijks, en ze komen hier allemaal erg graag op bezoek. Ze beschouwen dit echt als hun tweede huis, als ze een ijsje willen lopen ze zelf naar de vriezer om het te pakken”, vertelt Loes.

In het weekend komt de familie ook nog bij elkaar om deze bijzondere mijlpaal te vieren. “We vieren het op de Jordaanboot, dat wordt zeker gezellig”, lacht Jan.