Expositie beeldend kunstenaar Siegers

Nieuws

NOORD - Beeldend kunstenaar Ger Siegers uit Amsterdam-Noord is sinds zaterdag 17 oktober in een solotentoonstelling te zien in verpleeghuis De Die, Amsterdam-Noord. Siegers was als jongen al bezig met tekenen.
Aanvankelijk tekende hij met potlood portretten en landschappen in zwart-wit. Later volgden olieverf en acrylverf, hoewel hij enorm heeft moeten wennen aan de techniek van acryl. Gewend aan het tekenen met potlood, schilderde Siegers in het begin ook op dezelfde manier met foto's als ondersteuning.
Steeds meer laat hij dit concept los, laat hij penseel en verf het werk doen en volgt zijn hand als vanzelf. Zijn voorkeur gaat uit naar zeegezichten, landschappen en dieren. In de tentoonstelling in De Die zien bezoekers echter ook een stilleven waarbij de ochtendzon haar weg vindt door het glaswerk. Ook toont Siegers een aronskelk, hortensia's en een zonsondergang boven zee. Bezoekers zien verschillende technieken als olie en acryl op doek, aquarellen en pastelkrijttekeningen.
Zelf zegt Ger Siegers: "De vrijheid die ik ondervind bij het schilderen en het kiezen van kleuren geeft mij veel plezier in het uitoefenen van mijn vak." De tentoonstelling is tot eind december alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur te zien in verpleeghuis De Die, Loenermark 900 in Amsterdam-Noord.