Muzikale wandelvoorstelling: Vraag dat maar aan je moeder!

Uitgaan
Polaroid van Suzanne Bakker als kind, met haar eigen moeder.
Polaroid van Suzanne Bakker als kind, met haar eigen moeder. (Foto: aangeleverd)

NOORD -  De première van de muzikale wandelvoorstelling Vraag dat maar aan je moeder! begint op 26 mei met als startpunt de Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, de Banne. 

Het is een muzikale wandelvoorstelling over familie. Op humoristische wijze legt theatermaker Suzanne Bakker de connectie tussen totaal verschillende familieverhalen uit de Banne in Amsterdam-Noord. In de voorstelling smelten de verhalen samen met haar eigen familiegeschiedenis tot een gezamenlijk ontworpen stamboom. Al wandelend neemt deze intieme voorstelling je mee in een zoektocht naar identiteit en oorsprong. 

Vraag dat maar aan je moeder! gaat over het herkennen, doorbreken en koesteren van familiepatronen. Waar zijn we mee grootgebracht en wat geven we door? Het wordt eens tijd om die oude koeien uit de sloot te halen en de vragen te stellen die we nooit durfden te stellen. In 2020 startte Suzanne Bakker het project met het opnemen van een podcast. Ze ging in gesprek met familie over haar moeder en de vader van haar moeder. Wat is er gebeurd met mijn Joodse opa in de tweede wereldoorlog? De poging tot het vinden van een antwoord op die vraag strandde. Want als opa niet gewend is om te praten over vroeger, dan is dat voor een volgende generatie vaak ook lastig. Om die stilte te doorbreken ging Suzanne te rade bij anderen in de Banne.

Op de première wordt er ook een feestje gebouwd met DJ Je Moeder en bier van Brouwerij Je Moeder. Tip: neem een familielid mee!

De voorstelling gaat hierna in een aangepaste versie op tour in verzorgingshuizen in Amsterdam voor bewoners en hun familieleden. Speeldata: 1, 2, 6, 7, 8  en 9 juni. Meer informatie en speeldata vind je op de website van Theaterstraat,  www.https://theaterstraat.org/ Kaartverkoop op basis van ‘pay what you can’ en kosten tussen de € 7,50 en € 15,00.

Afbeelding