Beach Handball Toernooi bij Handbalvereniging DSS

Sport
Mooie aanval tijdens de editie van 2023.
Mooie aanval tijdens de editie van 2023. (Foto: Fotocobi.nl)

HEEMSKERK - Sportcomplex Assumburg in Heemskerk staat op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni in het teken van het ITQ DSS BHT kwalificatietoernooi. Met maar liefst 39 teams en 120 wedstrijden belooft het een sportief en gezellig weekend te worden.

Het ITQ DSS BHT kwalificatietoernooi is onderdeel van de landelijke Beach Handball Tour van het Nederlands Handbal Verbond. Dat wil zeggen dat er gespeeld wordt voor een plaats op de Beach Handball Tour Finals (voorheen het Nederlands Kampioenschap) op 6 en 7 juli in Stadskanaal. De deelnemende categorieën op 1 en 2 juni zijn de jongens van de B-jeugd, de dames D-, C- en B-jeugd als ook de Heren en Dames Senioren. Met 43 deelnemende teams uit het gehele land en meer dan 100 wedstrijden is het toernooi helemaal vol.

Beach Handball

Beach Handball is niet te vergelijken met het reguliere zaalhandbal. Beach Handball gaat over beleving, snel spectaculair spel en Fair Play. Muziek, pirouettes, vliegertjes en high fives zie je tijdens elke wedstrijd terugkomen, wat het uiterst aantrekkelijk maakt voor toeschouwers van alle leeftijden.

Gouden Dagen

Het toernooi gaat echter verder dan alleen sportieve prestaties. Het toont ook de maatschappelijke betrokkenheid van DSS door de samenwerking met Gouden Dagen Heemskerk. De vrijwilligers van Gouden Dagen brengen de mensen vanuit de verzorgingshuizen van Heemskerk en vanuit de wijk naar het Beach Handball complex waar zij als VIP’s worden ontvangen. Ook voor hen is het toernooi inmiddels een jaarlijks terugkerend event, waar erg naar uitgekeken wordt. 

Festival in zomerse sferen

Dat het een leuk ’beach-weekeinde’ gaat worden, daar gaat de organisatie vanuit. Het hele toernooi kent een festivalachtige uitstraling in zomerse sferen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op het complex en te genieten van wedstrijden onder het genot van een drankje en hapje. Deze zijn te verkrijgen bij de sportkantine, Kung’s Thai Food foodtruck en ook de ambachtelijke ijskraam is weer gecontracteerd. Op zaterdagavond vindt er een Beach Bites Buffet plaats met de muzikale begeleiding van DJ Flamingo.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Heemskerk en diverse sponsoren, waarbij de kracht van regionale samenwerking wordt benadrukt voor het realiseren van dergelijke sportieve initiatieven.

Kennismaken

Wil je ook kennis maken met deze sport, kom dan vooral kijken tijdens het weekend van 1 en 2 juni en laat je verrassen. Wil je vrijblijvend een proeftraining volgen? Meld je dan aan bij beach@dsshandbal.nl.