Plantenmarkt met theeterras bij Vonk Castricum

Nieuws
Bezoek de plantenmarkt.
Bezoek de plantenmarkt. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Donderdag 25 april is het weer zover, de grote plantenverkoop bij Vonk Castricum.

Bij het praktijkvak ‘plant’ zijn alle leerlingen weer druk geweest met het zaaien, vermeerderen, oppotten en opkweken van vele planten. Er zijn éénjarigen, vaste planten, kruiden en extra veel vlinderplanten.

Dit jaar zijn het de leerlingen uit de eerste klas van Vonk Natuurlijk die de organisatie en de verkoop op zich nemen. Binnen Vonk Natuurlijk wordt er gewerkt met projecten waarbij alle vakken samenkomen. Voor dit project maken de leerlingen flyers, posters en social mediaberichten. Er wordt voor elke plant een informatiekaart gemaakt, er wordt geoefend met geldberekeningen en met het voeren van klantgesprekken. 

Theeterras

Voor het theeterras maken de leerlingen bij het praktijkvak ‘voeding’ soep en verschillende soorten taart en koekjes. Ook verzorgen zij de bediening op het terras.

De leerlingen van Vonk Natuurlijk nodigen u graag uit. U bent van harte welkom tussen 09.30 en 15.00 uur aan de Oranjelaan 2a in Castricum. Het theeterras is 11.00 uur open.

Vlindertuin

Met de opbrengst van de verkoop wordt een vlindertuin op het schoolplein aangelegd, in samenwerking met de Vlinderstichting.

Neem zelf een doosje of kratje mee om de planten te vervoeren.