Museum 1879 start het zomerseizoen

Cultuur
Bezoek de expositie in Gemaal 1879.
Bezoek de expositie in Gemaal 1879. (Foto: aangeleverd)

AKERSLOOT - Nu de maand april is aangebroken, gaan de deuren van Gemaal 1879 in Akersloot op zondagmiddag weer open. In het nieuwe zomerseizoen staan er weer drie exposities klaar. Zondag 7 april start een dubbelexpositie van Willy Min met schilderijen en Monique Sommers-Kuijpers met keramiek.

Willy Min exposeert haar acrylschilderijen, met onderwerpen als natuur en dieren op het platteland. Met penceel en plamuurmes geeft ze de flora en fauna weer uit haar omgeving. Zij is een zeer bekend schilderes in Limmen en de regio en neemt deel aan bijna elke festiviteit in het dorp waar kunst wordt getoond. Oorspronkelijk was Willy etaleuse en later bloemiste. Hier liggen dus haar artistieke wortels. Willy blijft zich ontwikkelen want ze volgt nog altijd trouw schilderlessen, zodat er bij elke nieuwe tentoonstelling ook wat nieuws te zien is.

Keramiek

De andere exposant is Monique Sommers die keramiek laat zien. Monique woont sinds 2020 tegenover de Klaas Hoorn en Kijfpolder en heeft zich fulltime op het maken van keramiek gestort.

“Inspiratie voor mijn werk haal ik vooral uit de natuur en de Japanse filosofie. Het liefst maak ik gebruiksvoorwerpen”, aldus Monique. 

Met haar bedrijf ‘Mok-keramiek’ wil zij in kleine groepjes boetseren, dat werkt verbindend en inspirerend. Cursisten worden geholpen in het creëren van werkstukken in een ontspannen sfeer.

Gemaal 1879

Deze expositie is te bezoek in Gemaal 1879 aan de Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) te Akersloot. Het gemaal is elke zondag van 13.30 tot 16.30 uur geopend in de periode van 7 april tot en met 26 mei. Meer informatie: www.gemaal1879.nl.

Tijdens de opening is ook het gemaal te bezichtigen en zal het in werking worden gesteld voor bezoekers. Voorts is er vanuit de stichting Oer-IJ altijd een vertegenwoordiger aanwezig die uitleg geeft over de historische ontwikkeling van de regio. Op 7 april en 5 mei kan 13.00 uur deelgenomen worden aan een ‘Ommetje’, onder leiding van een gids. In dit arrangement is een bezoek aan het gemaal inbegrepen. Zie hiervoor: www.oerij.eu.

De kunstroute Akersloot vindt plaats op 25 en 26 mei, met gratis toegang van 11.00 tot 17.00 uur.

Keramiekwerk van Monique Sommers.