Montessorischool duikt in de historie

Onderwijs
Bezoek de tentoonstelling.
Bezoek de tentoonstelling. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - De leerlingen van de plusklas van de Montessorischool wilden graag de geschiedenis van Castricum induiken. De leerlingen variëren in leeftijd van 7 tot 12 jaar. Na een algemene presentatie voor de leerlingen in de filmzaal van De Duynkant november vorig jaar, kozen de leerlingen specifieke onderwerpen waar ze meer over wilden weten.

Onder begeleiding van juf Laura gingen ze op onderzoek uit en in de eindfase van het project maakten de leerlingen een tijdlijn van de Castricumse geschiedenis.
Op 9 april hebben zij dit in de vorm van een tentoonstelling op de ‘Burgemeesterstafel’ in de filmzaal van Oud-Castricum uitgestald. Bij de zelfgemaakte bouwsels en voorwerpen hebben ze een passend verhaal gemaakt over dat specifieke stukje geschiedenis.

Bezoek de tentoonstelling

Deze tentoonstelling is tot 8 mei bezichtigen in De Duynkant op elke maandag- en woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. Tevens kan dit op de open middagen op zondag 21 april, woensdag 24 april en zondag 5 mei tussen 14.00 en 16.00 uur.
Belangstellenden die op afspraak de tentoonstelling willen bekijken of informatie willen inwinnen over andere mogelijke activiteiten voor de jeugd bij Oud-Castricum kunnen contact opnemen via
educatie@oud-Castricum.nl of 06-22923226.