Gulden Klinker voor bewoners Newtonstraat

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Martijn Beekman)

Vorige week was een bijzondere voor inwoners van de Newtonstraat. Zij werden namelijk verrast met een heuse Gulden Klinker voor hun inzet voor het groene hofje in de straat.

Met de Gulden Klinker zet de gemeente bijzondere buurtinitiatieven in het zonnetje. Bewoners van de Newtonstraat hebben hard gewerkt aan het vergroenen en onderhouden van hun hofje. Samen werken ze iedere dag aan een fijne leefomgeving. Hiermee hebben ze een Gulden Klinker verdiend.

Een buurttuin, een speeltuin met groen of geveltuinen. Groene, betekenisvolle initiatieven voor de stad verdienen het om in de spotlights gezet te worden. Er zijn talloze bewoners die hun straat of wijk aantrekkelijker en mooier maken door te vergroenen. In Den Haag zijn maar liefst 200 actieve Gulden Klinkergroepen die de handen uit de mouwen steken. De Gulden Klinker is al 28 jaar een manier van de gemeente om deze buurtinitiatieven te waarderen.

Bent u lid van een bewonersorganisatie die een Gulden Klinker verdient? Iedereen kan zich aanmelden voor een klinker. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op: www.denhaag.nl.