Ronald McDonald Huiskamer in Juliana Kinderziekenhuis feestelijk geopend

Nieuws
Het lint wordt doorgeknipt door één van de patiëntjes.
Het lint wordt doorgeknipt door één van de patiëntjes. (Foto: pr)

Op de Kinderafdeling van het Juliana Kinderziekenhuis is vrijdag 26 april een Ronald McDonald Huiskamer geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van artsen, verpleegkundigen, sponsoren en relaties.

In de Huiskamer kunnen ouders tussen de behandelingen of onderzoeken van hun kind door televisie kijken, een boek lezen, bezoek ontvangen of gewoon even op de bank ploffen. De kamer heeft een huiselijke inrichting en een warme sfeer. Een team van bijna 40 vrijwilligers zorgt dat alles in de Huiskamer goed en soepel verloopt, dat ouders zich er welkom voelen en dat er tijd en aandacht is voor een praatje of juist voor een stilte. De vrijwilligers zijn een luisterend oor voor zowel ouders als kinderen. Het management van de Huiskamer en de begeleiding van de vrijwilligers is in handen van het management van Ronald McDonald Huis Den Haag. 

Ondernemersgala

De Huiskamer is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersgala 2023, waar Ronald McDonald Huis Den Haag het goede doel van was. In samenwerking met het Juliana Kinderziekenhuis en met de hulp van landelijke en lokale sponsors is de Huiskamer gerealiseerd. 

25 jaar

Ronald McDonald Huis Den Haag bestaat dit jaar precies 25 jaar. Het Huis telt 6 familiekamers en met de komst van deze nieuwe Huiskamer kunnen nog meer ouders met een opgenomen kind een plek krijgen om even te ontsnappen aan de vier witte muren van hun ziekenhuiskamer. Een plek waar ze in een huiselijke sfeer even kunnen ontspannen tussen behandelingen door.

“Ontzettend fijn dat we op deze manier onze dienstverlening kunnen uitbreiden”, zegt Joyce van der Helm, manager van Ronald McDonald Huis Den Haag. “Ouders zijn even weg uit het ziekenhuis en tegelijkertijd heel dichtbij.”