Haagse Hopper van start in Benoordenhout

Nieuws
Afbeelding
(Foto: PR)

Sinds 1 januari is het zover, acht-persoonsbus ‘de Haagse Hopper’ rijdt mensen op reservering rond tussen Benoordenhout en het stadscentrum. Het busje zorgt voor flexibel openbaar vervoer wanneer je wilt. Er is geen vaste dienstregeling voor de bus, maar er zijn wel twaalf vaste haltes.

De Hopper is via de Ride Pingo app, verkrijgbaar in de Playstore of Applestore, of per telefoon via 0900 9281 (+ 1 euro per gesprek), te reserveren vanaf de halte waar je in wilt stappen. Onderweg kunnen ook andere mensen in- en uitstappen. Een rit kost 1,50 euro per enkele reis en kan in de bus alleen met een bankpas worden betaald. Een OV-chipkaart, abonnement of andere OV-kaart is niet geldig in de Hopper. Reserveren is verplicht en zomaar opstappen kan, in verband met het beperkte aantal plaatsen, helaas niet.

De bus rijdt op werkdagen tussen 7.00 en 21.00 uur, en op zaterdag en feestdagen van 12.00 tot 24.00 uur. Met uitzondering van feestdagen rijdt de Hopper niet op zondagen.

De Haagse Hopper komt tegemoet aan de wens van bewoners om een nieuwe vorm van openbaar vervoer te realiseren in de wijk, nadat bus 18, die van Clingendael via het Centraal Station naar Rijswijk reed, een aantal jaar terug uit de dienstregeling van de HTM werd gehaald. Een deel van de wijk kwam daardoor zonder openbaar vervoer te zitten. De bus is echter niet alleen voor wijkbewoners, maar is door iedereen die in de wijk moet zijn vrij te gebruiken. 

Kijk voor meer informatie en uitleg op de website.