Campagne om nieuwe handhavers te werven

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Gemeente Den Haag)

Momenteel zijn er ongeveer 40 vacatures voor handhavers bij de gemeente Den Haag. Om het aantal vacatures terug te dringen is een nieuwe campagne gelanceerd. Deze bestaat onder meer uit wervingsposters, berichten op sociale media en voorlichtingsbijeenkomsten. Wethouder Anne Mulder gaf afgelopen week op het stadhuis het startsein voor de nieuwe campagne.

‘Handhavers vervullen een ontzettend belangrijke rol in onze stad”, zegt wethouder Anne Mulder. “Ze zorgen dat onze stad veilig en leefbaar blijft. Momenteel is de uitstroom van handhavers helaas hoger dan de instroom. Met de nieuwe wervingscampagne denken we hier verandering in te gaan brengen.’’

De wervingscampagne voor handhavers richt zich voornamelijk op zogeheten zij-instromers. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die al een opleiding hebben afgerond en nu zoeken naar een nieuwe uitdaging als handhaver. De potentiële nieuwe handhavers volgen op kosten van de gemeente een mbo-3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid. Deze opleiding bestaat uit maximaal twee dagen per week naar school en de overige dagen het vak in de praktijk leren. De opleiding is gemaakt door mboRijnland in samenwerking met de gemeente en is de eerste in zijn soort in Nederland.

‘’Den Haag is een fantastische stad om voor te werken, als handhaver is geen dag hier hetzelfde en zijn er veel mogelijkheden. Ik hoop daarom dat we binnenkort veel nieuwe collega’s kunnen verwelkomen want ze zijn broodnodig’’, aldus de wethouder.