Zo mooi is het Piet Heinplein geworden

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Jurriaan Brobbel)

Het Piet Heinplein heeft weer een gracht! De werkzaamheden hebben twee jaar geduurd. Zondag 14 april om 13.00 uur wordt het plein feestelijk heropend. Iedereen is welkom. 

De kades en bruggen waren aan vervanging toe. De gemeente maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om het hele Piet Heinplein op te knappen en de gracht na bijna 100 jaar weer in ere te herstellen. 

Waterbeheer

De gracht is niet alleen een mooi plaatje, het draagt ook bij aan waterbeheer en -opvang. Iets wat met het oog op klimaatverandering steeds belangrijker wordt. Ook zijn er nieuwe bomen geplant en plekken voor vleermuizen gecreëerd. 

Mijlpaal

Wethouder Robert Barker over de voltooiing van dit project: “De herinrichting van het Piet Heinplein is een mijlpaal in onze inzet voor een groene en klimaatadaptieve stad. We brengen een oude gracht weer tot leven wat zorgt voor betere opvang van water. Dit is een voorbeeld van hoe we kunnen werken aan een leefbare stad voor nu en in de toekomst.”

Markt

De Flagship Market, die samenvalt met de opening, is een initiatief van de BIZ Zeeheldenkwartier. Veel ondernemers en inwoners hebben te maken gehad met de opbrekingen van straten en dit evenement zorgt ervoor dat aandacht wordt gevraagd voor het mooie Zeeheldenkwartier. Het evenement belooft een dag vol festiviteiten, waarbij de nieuwe buitenruimte, het water, en de natuur centraal staan. Iedereen is hierbij welkom.

Afbeelding
Afbeelding