Haagse Vrijheidsweken gestart met Soep Stories expositie in Atrium Den Haag

Nieuws
De opening van Soep Stories.
De opening van Soep Stories. (Foto: Anne Reitsma Fotografie)

Op vrijdag 12 april is de bijzondere expositie ‘Soep Stories - Verhalen van Vrijheid’ geopend in het Atrium, het stadhuis van Den Haag. Het is de aftrap van een aantal activiteiten die in de aanloop naar Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, in de stad plaatsvinden. 

In Soep Stories expositie zijn de portretten van acht Haagse inwoners vastgelegd op beeld, ieder met hun eigen verhaal en eigen perspectief op vrijheid.

Soep Stories is bedoeld om mensen te laten nadenken over vrijheid en met elkaar hierover te praten. Ook anno 2024 is vrijheid niet vanzelfsprekend. Met alle acht geportretteerden gingen de samenstellers van de expositie in gesprek over de vrijheden in hun leven, vroeger en nu. Nieuwsgierig? Loop binnen in het Atrium, de expositie is voor alle stadsgenoten te zien.


Haagse Vrijheidsmaaltijden

Op Bevrijdingsdag worden door heel Den Haag ruim 50 vrijheidsmaaltijden georganiseerd, waarvan de grootste eettafel pronkt in het Museumkwartier op het Lange Voorhout. Stadsgenoten schuiven aan lange vrijheidstafels en eten samen soep, dit jaar bedacht door de Haagse TV-chef Nick Toet.

Haagse Vrijheidsweken

De Haagse Vrijheidsweken is de overkoepelende titel van een serie activiteiten over onderwerpen rond vrijheid & vrede. In aanloop naar het Bevrijdingsfestival slaan tientallen Haagse instellingen de handen ineen en staan er ongeveer 100 activiteiten op het programma

De expositie Soep Stories is van 13 april tot en met 4 mei in het Atrium Den Haag te zien. Deze fototentoonstelling is de eerste activiteit ter ere van de Haagse Vrijheidsmaaltijden met foto’s van Anne Reitsma Fotografie en is een initiatief van fa-bricage en Stichting Museumkwartier Den Haag.