Kunstmuseum Den Haag viert 15 jaar Stad naar het Museum

Partnerbijdrage
"Dit museum is van elke inwoner van Den Haag." (Foto: KMDH)

“Je kunt als museum wel zeggen dat je er voor iedereen bent, maar niet iedereen stapt hier zomaar binnen. Om het voor nieuwe bezoekers aantrekkelijk te maken, halen we je op en word je na afloop terug gebracht.” Aan het woord zijn Paul Broekhoff, zakelijk directeur van Kunstmuseum Den Haag, en projectleider Jolanda van Zijl. “Ons gebouw en de kunstcollectie zijn van de stad, dit museum is dus van elke inwoner van Den Haag. Voor hen zetten we de deur wijd open.”

Al 15 jaar organiseert het Kunstmuseum Museumavonden voor de stad. Stadsdeel voor stadsdeel worden bewoners uitgenodigd voor een avondje uit, inclusief busvervoer, entree, rondleidingen, workshops, muziekoptredens en een hapje en drankje in de Tuinzaal. De activiteiten sluiten altijd aan bij het tentoonstellingsprogramma. “We willen hiermee ook ontmoetingen tussen buurtbewoners stimuleren”, vertelt Jolanda van Zijl. Die beginnen al in de bus richting het museum. Mensen kennen elkaar van gezicht uit de buurt, nu ga je samen uit. We willen als museum heel graag alle inwoners van Den Haag laten kennismaken met het gebouw en al het moois dat hier is te zien.”

Voorafgaand aan de avonden organiseert het museum ook workshops en lezingen in de wijken. Jolanda van Zijl: “Wie daar zin in heeft, kan contact met mij opnemen. Bezoekers krijgen na afloop van de avond vrijkaarten mee om nog eens terug te komen.”

Het museum kijkt uit naar de Museumavond op 27 maart; dan zijn de inwoners van Leidschenveen/Ypenburg welkom en treedt de band So What op. Voor meer informatie en het gehele programma: www.kunstmuseum.nl/nl/museumavonden.