Zaterdag 4 mei het water op met unieke elektrische sloepen van Robust-MT

Partnerbijdrage
Remco Putker (links) en zoon Nils bij de twee unieke elektrische demo sloepen, die op 4 mei het water van de Havenstraat in gaan.
Remco Putker (links) en zoon Nils bij de twee unieke elektrische demo sloepen, die op 4 mei het water van de Havenstraat in gaan. (Foto: Remco Putker )

Zaterdag 4 mei kunnen innovatieve botenliefhebbers hun hart ophalen aan de Havenstraat 52k in Monster. Dan kunnen ze, tussen 11 en 16 uur, het water op met twee elektrische demo boten die uniek zijn voor de regio, of testvaren met diverse elektrische buitenboordmotoren. Gastheer is Robust-MT Marine Technology B.V. 

Door Rianne Dekker

Het familiebedrijf ontwierp de duurzame HDPE (hoge dichtheid polyetheen) kunststof sloep samen met een lokale kunststof fabriek, en kocht de onderhoudsvrije aluminium sloep casco om deze daarna volledig zelf af te bouwen. Remco Putker van Robust-MT: “Beide producten zijn zelflozend en onderhoudsvrij. Ze kunnen tegen een behoorlijke stoot en zijn dus ‘hufterproof’. En ze zijn 100% elektrisch en dus milieuvriendelijk. Je kunt ze thuis opladen middels een handzame accu die je gewoon mee naar huis kunt nemen. Hier kun je zo’n vier uur mee varen, en als je nagaat dat je door de Westlandse wateren max 6 km/u. mag, haal je met gemak 24 kilometer. Of met twee accu’s het dubbele.”

Voor wie niet kan op 4 mei is er ook nog een mogelijkheid de producten van Robust-MT te bewonderen tijdens het komende Varend Corso, waar het net als vorig jaar aan deelneemt.

Er wordt gebruik gemaakt van lichte ingebouwde motoren (achter slot) en alleen de accu is, indien gewenst, eenvoudig mee te nemen. Sjouwen met een zware buitenboordmotor is verleden tijd, evenals benzinegeur in de auto. Nils Putker, zoon van Remco en mede-eigenaar van het bedrijf, wijst nog op een belangrijk punt. “Deze elektromotor is qua prijs vergelijkbaar met die van een benzinemotor, maar doordat je er verder geen onderhoud meer aan hebt zijn de verbruikskosten aanzienlijk lager.” 

Beide sloepen zijn vanaf nu te bestellen bij Robust-MT. De prachtige kunststof boot in zwart met kleur kussens naar keuze, is compleet te koop voor € 14.775,-. De aluminium sloep heeft een vanaf-prijs van € 18.499,-. Vader Remco, moeder Karolina, zoon Nils (17) en dochter Yara (15) zitten allemaal in het bedrijf en zijn terecht trots op deze paradepaardjes.