‘Pak taxi’s zonder vergunning op standplaats aan’

Politiek
Afbeelding
(Foto: Pexels.com)

Hart voor Den Haag wil dat de gemeente taxi’s die zonder vergunnen op een standplaats staan worden aangepakt. Dat blijkt uit vragen die de fractie aan het college van de stad stelt.

De vragen volgen op een artikel van Omroep West waarin de Stichting Taxibelang Haaglanden aangeeft dat steeds vaker taxichauffeurs zonder vergunning op de standplaatsen staan. De gemeente zou, volgens de stichting, onvoldoende handhaven.

Hart voor Den Haag-voorman Richard de Mos breekt een lans voor de taxichauffeurs. “Het is te gek voor worden dat er de laatste jaren steeds meer taxichauffeurs zonder een vergunning op standplaatsen staan, omdat de gemeente te beroerd om te handhaven. Door niet op te treden faciliteert GroenLinks-wethouder Arjen Kapteijns broodroof, want de hardwerkende chauffeurs met een vergunning lopen nu klanten mis.”

De Mos hekelt de reactie van wethouder Kapteijns, die aangaf de evaluatie van de Wet Personenvervoer 2000 te willen afwachten. Dat duurt enkele jaren. “Met zo’n wethouder als vriend, heb je geen vijanden meer nodig,” aldus De Mos, die stelt dat de wethouder zich niet moet verschuilen tussen het verschil van de opstap- en bestelmarkt. “Besteltaxi’s hebben, anders dan opstaptaxi’s, nog geen toegelaten taxiorganisatie (TTO) vergunning, maar zij mogen onder geen beding gebruik maken van taxistandplaatsen. En daar moet de wethouder gewoon keihard op handhaven in plaats van zich te verschuilen achter landelijke wet- en regelgeving.”