FC Westland overrompelt zvv Den Haag met dubbele cijfers

Deze keer waren de Westlanders vastberaden om een sterk statement te maken tegen de Hagenaars. (Foto: Alex Pronk)

De zaalvoetballers van FC Westland en zvv Den Haag stonden vrijdag 9 februari oog in oog in een kolkende Sporthal Hoge Veld. In de vorige ontmoeting stapte FC Westland na een zenuwslopende wedstrijd met drie punten van het veld. Deze keer waren de Westlanders vastberaden om een sterk statement te maken tegen de Hagenaars.

Na slechts vijf minuten prijkte een overtuigende 4-0 op het scorebord. Bij het eindsignaal had FC Westland met 10-3 de overwinning binnengehaald, waarmee ze hun zicht op een mogelijk kampioenschap in de Eerste Divisie behouden. Voor zvv Den Haag zien de perspectieven er minder rooskleurig uit, aangezien ze momenteel de laatste plaats in de Eerste Divisie bekleden en moeten vrezen voor een verdere degradatie.

Kansen

De equipe van trainers James Dhanai en Alami Attal Haoui begon overweldigend, en binnen vijf minuten stond FC Westland al met 4-0 voor. Zvv Den Haag had aanvankelijk geen antwoord op het snelle combinatiewerk van de Westlanders. Pas toen FC Westland wat gas terugnam, kwam het team van Jeroen Blommaert meer in de wedstrijd. Hoewel er kansen waren aan beide kanten, bleef de stand tot aan de rust 4-0.

Krachtige actie

FC Westland leek wat ingedommeld, wat resulteerde in de 4-1 door Djamairo Rigters. Een krachtige actie van Yassin Irzi, die de bal perfect klaarlegde voor Anouar Attal Haoui bij de tweede paal, resulteerde in de 5-1. Dit markeerde het begin van een heropleving aan Westlandse zijde. Hoewel de score stokte bij 9-3, wisten de keepers aan Westlandse kant, Barry Botman en later invaller Muhammed Arslan, de Hagenaren meerdere malen van scoren af te houden.

Dubbele cijfers

In de laatste vijf minuten ging FC Westland op zoek naar dubbele cijfers. Ondanks slordige afwerking en knap keeperswerk van Oussama Zayzaoui, slaagde Mouhsine El Arnouki erin de eindstand op een overtuigende 10-3 te zetten in deze zaalvoetbalderby van Haaglanden. De doelpuntenmakers bij FC Westland waren Karam Boukari (3x), Hamza Boukhari (2x), Anouar Attal Haoui (2x), Mouhsine El Arnouki (2x) en Mounir Maatoug. Bij zvv Den Haag was Djamairo Rigters driemaal trefzeker.

Bron: mediapartner Haaglanden Voetbal