Toptalent Arantxa Rus komt titel verdedigen in Rhijenhof

Sport
Arantxa Rus woont in Monster en is al jaren de nummer 1 van Nederland.
Arantxa Rus woont in Monster en is al jaren de nummer 1 van Nederland. (Foto: PR)

In juli 2024 vindt voor de zesde keer het internationale toptennistoernooi BICT Groep ITF The Hague plaats in de Rhijenhof in Den Haag, vlakbij Wateringen. De Monsterse Arantxa Rus heeft bevestigd dat ze haar titel van 2023 komt verdedigen, en daar is de organisatie erg blij mee: “Arantxa is de nummer 1 van Nederland, die wil je op je toernooi hebben.”

Van maandag 8 juli tot en met zondag 14 juli is de Rhijenhof Tennis Wateringen aan de Noordweg 44 wederom het decor voor het BICT Groep ITF The Hague. De prijzenpot zit voller dan ooit: werd het prijzengeld vorig jaar van $25.000 naar $40.000 dollar verhoogd, dit jaar is de prijzenpot maar liefst $60.000 dollar. Hierdoor is het voor speelsters met een hogere ranking aantrekkelijker om zich voor het toernooi in te schrijven. Bij de mannen blijft het prijzengeld op $25.000 dollar staan. 

Topspeler

Maar niet alleen het hogere prijzengeld is goed nieuws. Extra blij is de organisatie dit jaar omdat Arantxa Rus, al jaren de nummer 1 van Nederland, heeft toegezegd dat ze haar titel van 2023 komt verdedigen. “Een topspeler uit de top 50 van de wereld, nota bene ook nog eens uit eigen regio,” licht de organisatie enthousiast toe. “Vorig jaar won Rus de finale in zowel het enkelspel als het dubbelspel.” Bij de dubbels was ze met Kristina Mladenovic (voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel en goed voor zes grandslamtitels) de sterkste. In het enkelspel versloeg Rus het Tsjechische toptalent Sara Beljek. 

Onwijs gaaf

Kortom: “Dit is onwijs gaaf. Arantxa is de nummer 1 van Nederland, die wil je op je toernooi hebben. Vorig jaar is gebleken dat ze echt een publiekstrekker is. Arantxa is een inspiratiebron voor veel lokale talenten die aan het toernooi meedoen”, laat Mark-Paul Burgersdijk, sinds kort mede-eigenaar van de Rhijenhof weten. Over de andere deelnemers aan het BICT Groep ITF The Hague 2024 zal de komende weken steeds meer duidelijk worden.