Koningsdag 2024 in Den Haag: vrijmarkten, festivals, vaarten en kermis

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Weet je nog niet wat je wil gaan doen op Koningsdag, of waar alle vrijmarkten in Den Haag zijn? In dit artikel staan alle activiteiten op een rijtje.

Verspreid door Den Haag zijn er gezellige vrijmarkten. Hier vind je het complete overzicht van de vrijmarkten in Den Haag (onder voorbehoud):
Belgisch Plein en Stevinstraat in het Belgisch Park
Bosjes van Pex (parkeerplaats op de Evert Wijtemaweg bij de speeltuin)
Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan in het Statenkwartier
Lange Beestenmarkt en Hamerstraat in het Centrum
Keizerstraat in Scheveningen
Koningsplein in het Regentessekwartier
Koningstraat in de Schilderswijk
Leyweg Winkelcentrum in Morgenstond
Loosduinse Hoofdplein in Loosduinen
Newtonplein in Segbroek
Noordeinde ter hoogte van het paleis
Piet Heinstraat Zeeheldenkwartier
Plein Centrum
Reinkenstraat Duinoord
Schipperskwartier (Rijswijkseweg 252, achterzijde buurtcentrum Vliethage)
Thomsonlaan
Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt
Vlietpark in Wateringse Veld
Willem Royaardsplein in Benoordenhout
Wijkpark de Horst achter winkelcentrum Mariahoeve

Festivals

The Life I Live Festival

Op Koningsnacht, de avond voor Koningsdag, staat Den Haag traditiegetrouw in het teken van het groots opgezette festival ‘The Life I Live’. Vernoemd naar de bekende hit van de Haagse popgroep Q65. Met meer dan 40 acts en een grote diversiteit aan muziekstijlen is The Life I Live een fantastisch muziekfeest in het hart van de Haagse binnenstad. En nog gratis ook!

Koningsdag Festival in het Zuiderpark Den Haag

Na twee uitverkochte festivals op het strand van Scheveningen, komt NMNH nu ook met Koningsdag naar Den Haag. En dit doen zij dit jaar niet alleen. Zij hebben namelijk de handen ineen geslagen met de jonge evenementenorganisatie Wavy. Wavy is een concept dat bekendstaat om haar melodieuze house muziek. Dit, in combinatie met de techno van NMNH, belooft nu al een groot spektakel te worden.
Dit spectaculaire Koningsdag Festival zal plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag. Degene die al vaker naar een festival in Den Haag zijn geweest zullen dit park zeker kennen. Naast de vele sportvoorzieningen en wandelmogelijkheden van het park, biedt het namelijk de perfecte omstandigheden om er een festival te organiseren. En dit laat NMNH niet aan zich voorbij gaan. Twee overdekte stages zullen ervoor zorgen dat de 10.000 feestende mensen hoe dan ook droog feest kunnen gaan vieren.

Nationale Geraniummarkt

Tijdens Koningsdag mag een bezoek aan de traditionele Geraniummarkt op het Lange Voorhout niet missen. De standhouders bieden een ruime keuze aan geraniums, zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten en kleine heesters. Ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken en klein tuingereedschap kun je op de markt terecht.

Koningskermis Den Haag

Van vrijdag 5 tot en met donderdag 27 april wordt het Malieveld weer omgetoverd tot een grootse Koningskermis met attracties voor jong en oud, voor elk wat wils. De kermis op het Frederik Hendrikplein is van 19 april tot en met 5 mei.

Koningsdag-vaarten

26 april: KoningsNacht op de Gracht
18.30 tot 21.00 uur boottocht met Radio Stad Den Haag (Haagse Vrije Radio 1982 tot heden) met vele DJ’s en Italo/Marathon (Bar Dancing) muziek. Meevaren over de Haagse grachten kan (15 euro per persoon). Met een eigen gezelschap genieten van de sfeer van KoningsNach kan ook vanaf 21.30 uur tot middernacht.
27 april: Koningsdag op de Gracht
De ochtendvaart is om 10.00 en 11.00 uur. In de ochtend is er een Ontbijtvaart in het Hofkwartier (vaart van een uur van Toussaintkade richting Hilton en terug). Aan boord is tijd voor een exclusief Oranje Ontbijt. De prijs voor deze vaart (incl ontbijt) is voor kinderen tot en met 11 jaar 15,00 euro en voor passagiers van 12 jaar en ouder 25 euro (€ 2,50 extra voor ‘bubbels’).
Middagvaarten zijn om 13.00, 14.00, 15.00 uur en 16.00 uur zijn er vaarten van 50 minuten met de Salonboot. Deze starten en eindigen bij de Dunne Bierkade. De prijs is 45 euro per persoon voor de boottocht met ‘borrel hapjes’. Voor alle vaarten wordt vooraf reserveren aangeraden via info@willemsvaart.nl. Kijk voor meer informatie op willemsvaart.nl.