Afbeelding
(Foto: JOGG)

Vitaliteitsweek in de Noordkop: Van een groentesafari tot aan de poepfabriek

Algemeen

NOORDKOP – Van een groentesafari en informatie over stoppen met roken tot meer leren over goedkoop én gezond eten. Hoe keer je diabetes type twee om? En hoe werken je darmen nu eigenlijk? De Vitaliteitsweek omvat maar liefst 34 workshops, trainingen, gezellige activiteiten en leerzame uitjes. De week duurt van maandag 19 tot en met zondag 25 september.

Deze hele week zijn er gratis activiteiten voor een positief gezond leven vol energie. De Nationale Vitaliteitsweek heeft als doel iedereen bewust maken van het belang van je eigen gezondheid. De JOGG-regisseurs uit de Noordkop hebben er alles aan gedaan om met alle partners een zeer gevarieerd en uitgebreid programma neer te zetten.

Hap, Stap, Poepfabriek

“Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hilarische voorstelling over je darmen: Hap, Stap, Poepfabriek. Speciaal voor kinderen van de lagere school om te leren hoe hun lichaam werkt en hoe je het gezond houdt. Natuurlijk hebben ouders er ook iets aan”, licht Marjolein Broersen van Hollands Kroon toe.

Rots en Water-training

Maar ook voor leerkrachten zijn er leerzame workshops. “De training Rots en Water. Die helpt kinderen onder andere bij voor jezelf opkomen, grenzen aangeven, sterk staan, emoties reguleren, samenwerken (groepsvorming) en focussen.”, noemt Melissa Deenstra van Schagen als voorbeeld.

Slaapdeskundige legt uit

In Den Helder is er ook aandacht voor slaap. Vaak een vergeten onderwerp als het gaat over gezondheid. Toch is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor in de media. “Ben ik heel blij om. We hebben slaapdeskundige Jolien Glas bereid gevonden daar iets meer over te vertellen. Ouders krijgen tips over doorslapen en in slaap vallen van hun kleintjes. Die workshop is donderdag 22 september”, vertelt Jessica Glasbergen van Den Helder.

Hele programma online

De Vitaliteitsweek is voor 0 tot 100 jaar. Van een kruidenwandeling tot kubb, sjoelen en jeu de boulen. Het programma is veelomvattend en te lezen op de websites van Team Sportservice: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder

Het hele programma voor Den Helder is te lezen op: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/nieuws/vol-programma-tijdens-nationale-vitaliteitsweek

Afbeelding
Afbeelding
Jongeren in de Kop oriënteren zich op beroepskeuze Algemeen 30 jan, 15:15
Afbeelding
Grootschalige controle buitengebied Den Helder Algemeen 30 jan, 14:47
Afbeelding
KopGroep Bibliotheken officieel gecertificeerd Algemeen 30 jan, 13:32
Afbeelding
Familiespel in Den Helder Uitgaan 30 jan, 13:20
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 13:09
Afbeelding
Kofferbakmarkten in Den Helder weer op stapel Uitgaan 30 jan, 12:18
Afbeelding
Vader en dochter gediplomeerd zwemonderwijzer in Den Helder Algemeen 30 jan, 12:08
Afbeelding
Korte woningbrand in Den Helder 112-nieuws 30 jan, 10:34
Afbeelding
Slenteren door Den Helder met Cees Rondèl Algemeen 27 jan, 09:03
Afbeelding
Dier van de week: Juultje en Lovely Algemeen 27 jan, 07:52
Afbeelding
Wijkverpleegkundige Helen van Spijker: 'Wij zijn net kameleons' Algemeen 27 jan, 07:00
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 13:32
Afbeelding
Informatiemarkt Noordwest Oncologisch centrum Algemeen 26 jan, 13:27
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Den Helder

Op Rodi Den Helder volg je het laatste nieuws uit Den Helder. Rodi Den Helder informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Den Helder

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Den Helder in je mailbox.