Vogelexcursie op de schorren bij Balgzand

Nieuws
Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad.
Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Landschap Noord-Holland organiseert zondag 11 juni van 13.30 tot 16.00 uur een vogelexcursie op de schorren bij Balgzand. Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Hoewel het gebied normaal gesproken afgesloten is voor het publiek, krijgt een kleine groep mensen de kans om samen met een gids dit bijzondere gebied te verkennen. 

Nergens in Nederland kun je zoveel vogelsoorten zien als op het wad. In deze tijd van het jaar zijn er dikwijls bergeenden te zien met hun jongen. Ook scholeksters en lepelaars verblijven graag op het wad en doen zich tegoed aan de overdaad aan voedsel. Een wonder dat deze prachtige vogels zo wit blijven in de modderige omgeving. Balgzand is een rustgebied. Deze excursie is een unieke kans voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Fietstocht

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer vijf kilometer. Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Waar: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder. Meer informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.