Dierentehuis ‘t Schuthok in Den Helder ontvangt NFDO-erkenning

Nieuws
Ina Sämmang (links) overhandigde de erkenning aan Gina Jansen.
Ina Sämmang (links) overhandigde de erkenning aan Gina Jansen. (Foto: Janet Grafen)

DEN HELDER - Dierentehuis ‘t Schuthok in Den Helder heeft zaterdag 28 oktober de erkenning van de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties (NFDO) voor dierenopvangcentra gezelschapsdieren ontvangen. Ina Sämmang, secretaris van de NFDO, overhandigde de erkenning aan Gina Jansen, bestuurslid van Dierentehuis Den Helder. 

‘’De erkenning is een blijk van waardering voor het dierentehuis, dat aantoonbaar voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving voor dierenopvangcentra’’, vertelt Ina. “Het opvangcentrum heeft zijn organisatie en administratie volledig op orde en werkt volgens heldere protocollen, die de basis vormen voor een zorgvuldige omgang met de dieren en een hoog niveau van dierenwelzijn. Dierentehuis Den Helder zorgt voor een goede huisvesting en (veterinaire) verzorging van de dieren, maar heeft ook voldoende kennis van het diergedrag. Deze inspanningen hebben geresulteerd in de welverdiende NFDO-certificering.”

NFDO-erkenning

De NFDO-erkenning voor dierenopvangcentra voor gezelschapsdieren richt zich vooral op wettelijke eisen, zoals de vakbekwaamheid van de beheerder van het opvangcentrum, professionele omgang met dieren, juiste huisvesting van dieren, optimale diergezondheid en financiële transparantie. De erkenning is een garantie voor de consumenten en overheden dat het dierenopvangcentrum heeft geïnvesteerd in deskundigheid, het welzijn van de dieren en deskundige voorlichting. Daarnaast garandeert de erkenning dat de organisatie financieel transparant is, conform eisen die vergelijkbaar zijn met de eisen die gelden voor de ANBI-status. De NFDO-erkenning maakt kwaliteit zichtbaar.