Oranjemarkt, koopzondag en nog veel meer in Den Helder

Nieuws
Gezellige Oranjemarkt in de Helderse binnenstad.
Gezellige Oranjemarkt in de Helderse binnenstad. (Foto: HOB)

DEN HELDER - In Den Helder staan zondag 28 april een koopzondag en een Oranjemarkt op het programma. Deze dag zijn er diverse bijzondere kramen door de gehele binnenstad te vinden en zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook het programma voor 4 mei is weer rond en op Bevrijdingsdag organiseert café de Bank onder meer ‘Het Grote Vrede en Vrijheid Feest’. 

Voor de kinderen is er ook weer genoeg vertier waaronder een spellenparcours van Oudhollandse spellen waaronder: een limonadekoe, punten sjoelbak, circus Ringwerpspel, jackpot, klompendans, stokkenvangspel, Grazy Banana en appel schieten.

Bij alle spellen kunnen de kinderen een stempelkaart meenemen en als je alle spellen hebt laten stempelen, kan de kaart ingeleverd worden bij de kramen naast Intertoys in de Spoorstraat en naast Lodewijk in de Keizerstraat.

Om 16.00 uur vindt bij de kraam tegenover Foodstation Avanti de prijsuitreiking plaats. Daar moet je wel persoonlijk aanwezig zijn, anders gaan de mooie prijzen naar andere kinderen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook touwtje trekken, is er een schietbaanbaan voor de kleintjes en een suikerspinkraam in de Helderse binnenstad te vinden.

Voor diegenen die nog mooie tweedehands spullen willen verkopen is er voor de kinderen een kinderrommelmarkt voor kinderen van zes tot en met vijftien jaar in de Spoorstraat vanaf de Wezenstraat tot aan de Koningstraat. In het Stadspark is een gezellige rommelmarkt ingericht. Als je zeker wilt zijn van een plek kun je reserveren bij: info@heldersebinnenstad.nl

Programma herdenking 4 mei 

Kaarswake: Vanaf 9.00 uur in de ochtend ontsteken de medewerkers van de Kroontjesbunker de kaarsen bij de graven op het ereveld van de Algemene Begraafplaats. Bloemlegging Monument bombardementsslachtoffers (Plaats: Algemene begraafplaats). 10.00 uur: ter nagedachtenis aan de mensen die vielen door de vele bombardementen Herdenking monument ‘Voor hen die vielen’ (Plaats: Vijfsprong).11.00 uur: ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Herdenking monument ‘Rijkswerf 1940-1945’ (Plaats: Rijkswerf, over brug direct rechts. 14.00 uur: ter nagedachtenis aan de burgermedewerkers van de Rijkswerf Willemsoord, die zijn omgekomen in de periode 1940-1945. Herdenking Joodse gedenkplaats. 18.30 uur: muziek verzorgd door Muziekvereniging Kunstzin. 18.35 uur: opening. 18.40 uur: gedicht Regina Kikkert 18.45 uur: een cirkel van vrijheid 18.46 uur: mogelijkheid tot het leggen van steentjes en/of bloemen 18.50 uur: vertrek Stille tocht naar de Tweede Vroonstraat Herdenking ‘Vliegermonument’. 19.00 uur :opening 19.02 uur: een cirkel van vrijheid. 19.03 uur: gedichten door leerlingen van adoptieschool de Lichtlijn. 19.08 uur: onder begeleiding van Kunstzin de bloemlegging. 19.10 uur: het Nederlandse en Engelse volkslied. 19.12 uur: vertrek Stille tocht naar de Prins Hendriklaan Herdenking monument ‘Den Vaderlant Getrouwe’. 19.20 uur: Dancing Queens op muziek van ‘Mazzel’. 19.25 uur: Cirkel van Vrijheid. 19.26 uur: gedichten door leerlingen van adoptieschool Lyceum aan zee. 19.30 uur: vertelling en zang Hanneke Bergsma. 19.35 uur: bloemlegging onder begeleiding van muziek. 19.45 uur: bijdrage van Stadsdichter Yanaika Zomer. 19.50 uur: bijdrage Burgemeester de Boer. 19.59 uur: Last Post door hoornblazer. 20.00 uur: twee minuten stilte. 20.02 uur: het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus door Kunstzin (met publiek). 20.05 uur: koffie drinken in de Bethelkerk. Wijzigingen voorbehouden. Definitieve programma staat een week van tevoren op www.4en5meidenhelder.nl

Bevrijdingsdag

Op 5 mei organiseert café de Bank onder meer ‘Het Grote Vrede en Vrijheid Feest’. Momenteel wordt met enthousiasme gewerkt aan een aantrekkelijk programma dat zowel jongeren als de iets ouderen volledig zal verrassen. De Wico’s komen op Bevrijdingsdag bij Café de Zaak. Zondag 5 mei te zien vanaf 17.00 uur. Zondagmiddag 5 mei sluit RialtoLive het tweede seizoen af met twee oude Nederpophelden: Michel van Dijk en Ferdinand Bakker, die samen het project LONE vormen. Verwacht een goed ingespeeld duo met de wortels in de Westcoast-pop uit de 60’s en 70’s, maar de muzikanten weten ook aan de nummers een kenmerkende bluesy-feeling te geven.

Het programma voor 4 mei is rond.