Nieuw boek van Jutter Chris van Soeren verschenen

Nieuws
Chris en Alysse van Soeren.
Chris en Alysse van Soeren. (Foto: Pers Bureau Dasbach)

Door: Joke Bos

DEN HELDER - De ontvoering van alle papegaaien van de piraten veroorzaakt een spannende en enerverende achtervolging op zee. De jonge piraat Semmie jaagt samen met haar vader op hun piratenschip de papegaaiendief Lorre achterna. Het verhaal spreekt tot de verbeelding van ieder kind dat droomt van wilde piratenavonturen en de zeeroverstochten op zee.

Semmie het zeeroverskind en de papegaaiendief

Bovenstaand verhaal is op papier gezet door de in Den Helder geboren, getogen én woonachtige Chris van Soeren (38). Zijn pennenvruchten resulteerden in de uitgave van het kinderboek ‘Semmie het zeeroverskind en de papegaaiendief’, waarvoor Chris’ echtgenote Alysse (30) de illustraties verzorgde. 

Inhoud

‘Semmie het zeeroverskind en de papegaaiendief’ is gevuld met dappere piraten, kleurrijke papegaaien, leuke hoofdpersonen en genoeg humor, actie en avontuur. Als op een ochtend piratenmeisje Semmie en haar ouders gewekt worden door de wanhopig schreeuwende piraten van hun eilandengroep, vragen ze zich af wat er aan de hand is. Alle papegaaien van de piraten zijn allemaal verdwenen! Ze gaan zo snel als ze kunnen met hun piratenschip ‘De Zeeschrik’ op een waanzinnig spannende reis, vergezeld met de piraten van vader Baltus en de twee overgebleven papegaaien Krakel en Kroepie, om jacht te maken op de gemene piraat Lorre en zijn bandieten.

Ambitie

In het dagelijks leven is Chris van Soeren werkzaam in de procesindustrie als assistent-productiemanager. Samen met Alysse heeft hij drie kinderen: Katelynn (10), Lilly (8) en Liam (4). De husky Kenji maakt het gezin compleet. Alysse: “Toen ik zwanger werd van ons oudste kind besloot ik thuis te blijven en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Nu de jongste naar de basisschool gaat ga ik wel weer een beetje om me heen kijken naar het vinden van een leuke baan.”

Het kinderboek ‘Semmie het zeeroverskind en de papegaaiendief’ vindt zijn oorsprong in een kort verhaaltje voor kinderen. Chris: “ Het was in de coronaperiode dat er verder niet heel veel te doen was dat ik af en toe ging zitten schrijven. Dit is uiteindelijk uitgegroeid tot een groter verhaal waar misschien nog wel een vervolg op kan komen”, zegt Chris die in eerste instantie helemaal niet de intentie had een boek te gaan uitgeven. “Ik heb wel altijd genoeg fantasie gehad maar om per se een (kinder)boek te schrijven is nooit een echte ambitie geweest. Uiteindelijk vind ik het heel leuk dat het inmiddels een heel boek is geworden. Dat mijn vrouw Alysse de illustraties voor haar rekening nam, maakt het nóg leuker natuurlijk.”

Creatieve hoek

Alysse legt uit: “Ik ben altijd wel in de weer met creatieve projecten. Dan ben ik een periode bezig met haken, dan weer een periode met fotograferen, dan weer met schilderen. Ook heb ik een tijdje stickers gemaakt. Het zit altijd wel in de creatieve hoek. Dit lag dus ook wel in mijn straatje en ik vond het dan ook super leuk Semmie te mogen bedenken als tekening.”

Inspiratie

De drie kinderen van het gezin Van Soeren vormden de inspiratie voor het allereerste boek van Chris. Met een grote wereld aan fantasie in zijn hoofd neemt hij de kleine lezertjes van acht tot twaalf jaar mee in zijn wereld vol avonturen. Op de vraag of Chris de smaak van het schrijven nu echt te pakken heeft, antwoordt hij: “Voordat ik Semmie schreef was ik bezig met een ander boek. Deze is nog steeds niet af maar ik hoop het ooit wel af te ronden, ja. Ook zou een vervolg van Semmie me leuk lijken. Maar de tijd vinden om hiervoor te zitten is soms wat lastig met een voltijdbaan en druk gezinsleven.” Echter”, besluit de kersverse auteur: “Er is totaal geen haast bij dus dat zal vast een keer lukken!”

Meer informatie

Boekgegevens Titel: Semmie het zeeroverskind en de papegaaiendief. ISBN: 9789464893946. Prijs: €20,50, inclusief verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België Uitvoering: paperback. Het boek is te krijgen via de webshops van Boekscout, Bruna, Bol.com.

De cover van het kinderboek.