rubriek

De maand van Anne-Kees Meines

Algemeen
Elke maand houdt wijkagent Anne-Kees Meines de meest opvallende gebeurtenissen bij in de gemeente, en vraagt u waar nodig om uw hulp.
Elke maand houdt wijkagent Anne-Kees Meines de meest opvallende gebeurtenissen bij in de gemeente, en vraagt u waar nodig om uw hulp. (Foto: archief Rodi Media)

Beste Langedijkers,

We zijn alweer aardig op stoom in het nieuwe jaar! Inmiddels is de fusie tussen de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard een feit. Voor wat betreft onze werkzaamheden bij de politie zult u hier niet veel van merken. Wij, Linda Manshanden, Afra De Boer, en ik blijven uw aanspreekpunt en gezicht in de wijk.

Bedreiging Noord-Scharwoude

Op zondag 2 januari, kregen wij een melding van een bedreiging met een vuurwapen in Noord-Scharwoude. We gingen met meerdere eenheden ter plaatse. Bij dit soort meldingen dragen we altijd kogelwerende vesten voor onze veiligheid. Aan de hand van de signalementen van de verdachten die wij via de meldkamer doorkregen, konden we al snel drie verdachten aanhouden. Van het slachtoffer werd een uitgebreide verklaring afgenomen en werden er ook getuigen gehoord. De recherche doet onderzoek naar de casus.

Verkeersconflict Noord-Scharwoude

Dinsdag 18 januari vond een conflict plaats in Noord-Scharwoude, waarbij tevens iemand werd mishandeld.De bestuurders van twee auto’s kregen een woordenwisseling, nadat de een de ander geen voorrang zou hebben verleend. De woordenwisseling liep dusdanig hoog op, waardoor dit uitliep op een mishandeling. Hierbij werd 1 van de bestuurders geslagen en geschopt door de andere bestuurder en zijn bijrijder. Het geweld stopte toen een omstander riep dat hij de politie ging bellen. De verdachten stapten hierop in hun auto en gingen er snel vandoor. Het incident vond plaats op de kruising Dorpsstraat/Willem De Zwijgerstraat in Noord-Scharwoude. Mocht u iets gezien of gehoord hebben, dan verzoek ik u dit te melden via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000

Diefstallen supermarkt Zuid-Scharwoude

Er werden de afgelopen tijd meerdere diefstallen gepleegd bij een supermarkt in Zuid-Scharwoude. Hiervan werd aangifte gedaan door de filiaalhouder. Door middel van de scherpe camerabeelden, werden de diefstallen in beeld gebracht. Hierdoor is er voldoende opsporingsindicatie om de verdachten te achterhalen. De recherche is hier momenteel mee bezig.

Overlastgevende jongeren bij supermarkt

In en rondom een supermarkt in Noord-Scharwoude werd er veel overlast geconstateerd door het personeel en klanten. De overlast bestond uit provocerend gedrag richting klanten en werd er zelfs gevoetbald in de winkel door de jongeren. Naar aanleiding van dit onwenselijke gedrag, heeft de leiding van de supermarkt besloten winkelverboden uit te reiken aan de betreffende jongeren. Dit betekent dat zij voor bepaalde tijd de supermarkt niet mogen betreden. En wanneer zij dit wel doen, ze zich strafbaar maken aan ‘huisvredebreuk’.

Getuige van een misdrijf? 

Mocht u onverhoopt getuige zijn van een misdrijf, dan kunt u erg waardevol zijn voor de politie. Uw bevindingen kunnen essentieel zijn voor een onderzoek. Het is voor ons van groot belang dat u om zich heen blijft kijken en niet wegkijkt! Filmpjes en/of foto’s kunnen soms het verschil maken voor een onderzoek. Uiteraard zijn kentekens van voertuigen ook van groot belang. Hierdoor kunnen wij tenaamstellingen achterhalen van de bestuurders/eigenaren van de voertuigen. Mocht u informatie hebben, wacht dan niet te lang om dit bij de politie te melden aangezien tijd vaak een belangrijke factor is. Ook zal de informatie die u heeft opgedaan mogelijk snel vervagen.

Twijfel niet om de politie te benaderen wanneer u denkt dat uw informatie mogelijk niet van belang is of misschien niets zeggend is. Wellicht is uw inbreng het ontbrekende puzzelstukje van een groter geheel, waardoor een casus opgelost wordt of op z’n minst nog meer duidelijkheid brengt.

Maak melding via 0900-8844 of MMA (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000