Kom in de Kas in Dijk en Waard en ontmoet jouw Groene Liefde

Algemeen
Leer van alles over de innovatieve glastuinbouwsector tijdens Kom in de Kas.
Leer van alles over de innovatieve glastuinbouwsector tijdens Kom in de Kas. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Kom in de Kas staat dit jaar in het teken van de liefde. Niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga zaterdag 1 en zondag 2 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Heerhugowaard openen drie bedrijven van 10.00 tot 16.00 uur hun deuren voor het publiek.

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren. 

Waar kun je naartoe?

Bezoek het innovatieve familiebedrijf Slijkerman Kalanchoës aan de Veenhuizerweg 40a in Heerhugowaard, gespecialiseerd in de veredeling en teelt van kalanchoë en snijkalanchoë. Vooral die laatste zijn echt een vernieuwend product, ze worden vooral gebruikt in trouwboeketten. Bij Summerville Plants aan de Noordscharwourderpolderweg 11 in Heerhugowaard telen ze bloeiende tuinplanten waar je een lange zomer van kan genieten. Deze tuinplanten zijn zeer geschikt voor je balkon of terras. Maar liefst 150 verschillende soorten orchideeën zijn te bewonderen bij kwekerij Top-Orchid aan de Stroet 1 in Sint-Maarten. Alle drie de genoemde bedrijven zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Activiteiten

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht en springen op een springkussen.

45e editie

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Heerhugowaard nemen drie bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. 

Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie, kijk op www.komindekas.nl.